måndag, september 19, 2011

IOGT-NTO är missnöjda!

När det blev känt att Systembolaget tänker ge sig in i kampen om kunderna och kunna åka hem med varorna till kunderna så gick många i taket. Jag kan inte förstå varför de höjer sitt varnande pekfinger.
Drar till med att  folk kommer att supa ännu mer än förut, nå, så sas också när motboken togs bort. Tjaa , nyhetens behag lockar ett tag, sanningen är ju den att det var bara starkspriten som var begränsad.Vin fanns att köpa men folk i allmänhet drack inte vin förr i tiden.

De som vill dricka gör detta oavsett vilka begränsningar man inför. USA hade spritförbud i över tio år, efteråt har alla undersökningar visat att USA:s befolkning ALDRIG har druckit så mycket som under förbudstiden.
Gansterismen föddes också på den tiden så detta förbud hade inget gott med sig.

Att Systembolaget anpassar sig efter ett modernt samhälle är väl inget konstigt. Om någon ska ha en stor fest så är det väl bra att kunna beställa dessa lådor och slippa frakta hem dem själv mot en avgift?

I Sverige råder det nästan något magiskt omkring det här med vin o sprit och det är detta som inte är hälsosamt för oss.
Någon gång borde vi i dessa spritländer kunna få ett förhållande till alkohol ungefär som nere i medelhavsländerna.

Tro mig , en alkoholist får alltid tag på drickat när som helst på dygnet, det är andra faktorer som spelar in. Inte har det med varken systembolaget eller sättet på hur de säljer och levererar sina varor!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate