söndag, juli 10, 2011

Sjukvården!

Förbjud offentlig vård … eller?
Sjukvård och omsorg som sker i offentlig regi leder till att de anställda förvandlas till känslokalla, avtrubbade zombies som inte kan kontrollera sina sadistiska impulser och som därför dagligen förnedrar och misshandlar patienterna.
Därför bör all omsorg och sjukvård i offentlig regi förbjudas.
I Norrköping så har flera fall av övergrepp inom äldreomsorgen avslöjats. Patienter har fått sina egna spyor nedtryckta i halsen med haklapp, de har skakats, utsatts för annan hårdhänt behandling och hotats.
Så detta visar väl varför offentlig driven vård bör förbjudas?
Jaså? Inte? Varför inte det?
Så fort som det begås ett fel inom den del av vårdsektorn som är privat så startas kampanjer; privat vård anses på något sätt alstra människoförakt, slarv och misstag – och enskilda fall av felbehandling, misstag i diagnoser eller långsamma svar på alarm eller andra felgrepp anses vara bevis för att privat vård i sig är dåligt.
För många är all form av vård som bedrivs utanför den offentliga sektorn något skadligt, något som inte bara är ett tecken på att någon är sjuk – det är till och med ett tecken på att samhället i sig är sjuk.
Vård som drivs av företag som ska generera vinst blir något fel därför att vinst ses som något fel.
Statligt kontrollerad verksamhet som finansieras skattevägen anses däremot som fint och solidariskt. Det är så man vill kräkas över hur konstig debatten är i frågan. Men tur att man inte är så gammal att man riskerar få spyan nedtryckt i halsen av en offentligt anställd vårdare.
Det finns usel vård i både privat och offentlig regi. Övergrepp mot de svaga som behöver vård kan inte tas som intäkt för att den ena eller andra formen av vård skulle vara bättre.
Men – bra vård kräver patient- och personalmakt – så det vi ska diskutera är: var har personal och patienter lättast att få sina krav och behov tillfredsställda?
Jag är inte så säker på att det är i den offentligt kontrollerade vården.
Boris Benulic

Det var ord och inga visor från Voltaires chefredaktör. Själv har jag arbetat många år inom den offentliga sjukvården, långvård,lungvård,hemvård osv.
Stora sjukhus med många anställda och små ställen med få anställda. Det vi hade gemensamt var låg lön och låg status. En fackförening som var usel. (Kommunal)
Tufft jobb med alla äckligheter man kan få framför sig i livet men också stunder av glädje och skratt. Att sitta hos en sjuk gammal människa och hålla handen och försöka trösta är inget dåligt arbete.
När en mycket sjuk dam kallar på mig och sträcker fram handen och tackar för allt man gjort för henne och hennes man samt avlider framför ens ögon, då känner man något som inte finns i andra jobb!
Sedan finns det personal som aldrig borde ha blivit anställda, de har tagit jobbet därför att inget annat har funnits för dem att få. Ofta känner de äckel för de sjuka gamlingarna och blir hårdhänta från begynnelsen. Går på gränsen till det tillåtna när andra ser på, hur de sedan arbetar när de är ensamma får vi tyvärr veta genom pressen i dessa dagar.
Fördelen med privata hem är att de är i regel så f-b rädda om sitt rykte så de vill inte för liv eller pina ha några incidenter. Lönsamheten skadas vid sådana kriminella handlingar som har utförts nere i Norrköping.
Dessutom säger de flesta som arbetar privat att de har mer inflytande över jobbet och trivs bättre.  Visst är det så att om man trivs på ett arbete så gör man bättre från sig.
Under alla år så har jag hållit mig till privatläkare och privat tandläkare. De har varit mer måna om mig än vad jag mött inom den offentliga vården.
Det finns med all säkerhet massor med bra personal inom det offentliga men det finns bland en del politiker en övertro på det offentliga som är osund.
Bägge sorters vård behövs i ett samhälle så att vi får valfrihet.
Allt annat tal blir bara billig propaganda och sådant behöver vi inte ha i vår upplysta tid. Populistpartier är av ondo och vädjar bara till det lägsta hos människan!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate