onsdag, juli 06, 2011

Fel att utvisa kriminella?


I Danmark vill man börja med en ny lag som innebär utvisning av alla kriminella med ickedanskt medborgarskap. I Sverige har då också uppstått en debatt om det är humant att utvisa efter avtjänat straff. Sverige tillämpar utvisning vid grova brott men det kan också beroende på domstol och var man befinner sig i landet innebära annat straff.
Många inom särskilt vänstern har uttalat sig mot utvisning. När jag läser ovanstående klipp ur tidningen så undrar jag verkligen om inte den här mannen borde ha utvisats redan efter första straffet? Stackars flicka som efter mannens straff blev utsatt för samma elände en gång till!
 Under alla de år jag följt debatten om straff kontra offer så har jag sällan hört vänsterfolk engagera sig i offrens öde. Ofta har man med div. förklaringsmodeller ömkat den stackars brottslingen. På 60-70-talet så utmynnade det nästan alltid i förbannelser över "det jävla kapitalistiska samhället"!
Visst är det så att om man har otur att födas i en familj med kriminella föräldrar så ökar ju naturligtvis med stor sannolikhet möjligheten att barnen blir kriminella också.
Arbetslöshet är också en grogrund för kriminalitet vilket vi kan se i alla stora städer i Sverige idag. Däremot så har väl Sverige inte en lagbundenhet att behålla människor som kanske kommer  hit med brottsliga avsikter.
Andra vågen av Chilenare släpptes ur Pinochets fängelser därför att de var kriminella och kördes till flyget där de beordrades att ta sig till bla Sverige .Säg att du är förföljd pga av att du är kommunist så kommer du att få stanna, sa de åt dem.
I Malmö fanns flera stora ligor med dessa Chilenare, mord och knark var deras gebit. De utförde ett förfärligt tortyrmord som blev mycket omtalat på den tiden.
En vän till mig visade sig vara den som utförde det stora Domusrånet i Malmö under hot med k-pist. Han var ungersk medborgare och fick tio år på Kumla men ingen utvisning. Han sa när han kom från Ungern att han också var förföljd av myndigheterna nere i  Budapest . Nå, så fort han avtjänat sitt straff så etablerade han sig som Malmös narkotikakung. Åkte efter ett par år åter fast pga av bla. pistolhot. Tre år på kåken och utvisning.
Hade det inte varit bättre att utvisat honom efter de tio år han tillbringat på Kumla-anstalten?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate