måndag, juli 25, 2011

Norden!

Norden har stått samman under de förfärliga dagarna efter dådet i Norge!
En man har framförallt stigit fram som en utomordentlig STATSMAN!
Jens Stoltenberg har jag haft höga tankar om redan förut men efter den här krisen så har han visat att han verkligen har bestått provet som landets ledare. Till och med kungen i Norge framhöll Jens Stoltenbergs oerhört fina egenskaper.

Idag var det tyst minut även på Vaxholmsbåten men trots uppmaningar i högtalaren så fanns det folk som satt ner och brydde sig inte. Flabbade och höll på, då kände jag något lågt inom mig för dessa människor med barn. Förakt!
Jag tycker inte om att känna så men det kommer fram då och då vid speciella situationer.

Samma sak känner jag för de som försöker dra politiskt poäng pga  detta hemska som hände.
"Se där, det var inte islamistisk terror osv"! Visst kunde också jag känna att det var väl tur att det inte var någon av de islamistiska grupper som genast tog på sig ansvaret som utfört det hela.
Varför dessa "dårgrupper" tog på sig bomben i Norge är ju lite svårt att förstå.

Jag säger bara så som jag alltid framhåller, all form av extremistiskt terror är av ondo.
Även den stil och ordandvändning vissa unga män på nätet uttrycker sig i är förkastlig. Det finns en nättidning vid namn " Fria Tider" där det alltid finns en hop av skränande män som skriver mycket fula debattinlägg vilka i sak liknar tankar som mördaren i Oslo fört fram.

Dessa säkert unga män uttrycker ett förakt över andras åsikter eller vad de nu för tillfället retar upp sig på. Hatet lyser lång väg men jag tolkar det till att det gäller killar med ett tämligen misslyckat liv bakom sig. Det är väldigt lätt att sparka på "hunden" bredvid.

Samma sorts unga män finns även i våra stora ghetton likt Rosengård och i denna fråga kommer jag aldrig att backa en sekund att just socialdemokratin har stor skuld över hur det blivit.

Det är ovärdigt och fel att för livstid sätta folk i socialbidragsberoende. Jobb måste skaffas fram på ett eller annat sätt. Sverige kan inte fortsätta med denna destruktiva politik vilken föder motsättningar som kanske till slut urartar till något liknande händelsen i Norge.

När jag var i Finland så sökte jag mig till kyrkan där därför att det kändes naturligt för mig. Där fick jag tala med både äldre och yngre som delade min sorg över vad som hänt. Dessutom hade
församlingen fått dit en stor Norsk grupp ungdomar vilka sjöng för oss och det kändes extra fint.
Kyrkan i lilla Jakobstad är en fin kyrka vilken leds av en vänlig och mycket trevlig präst som jag också fick ett samtal  med. Själv trivs jag så väl i Österbotten och känner mig så hemma där och tycker om de människor som bor där sedan kanske tusen år och kämpar för att bevara sitt svenska språk i en omgivning som inte alltid är så vänligt sinnad. De sk sannfinländarnas inträde på den politiska arenan bådar inte gott. Mördaren i Oslo har skickat detta parti sina dokument och det kanske är en fingervisning om deras politik?

På denna bilden ser du delar ur kören  som sjöng så fint för oss. Underbara ungdomar som jag önskar att det fanns flera av.
Oslo ikväll!

1 kommentar:

hpy sa...

Sillen koper jag pa Ikea. Tar flera burkar for att allrid ha ett lager hella. Sill i dill, matjessill, loksill, sill i senapssas, sill i gradd- och virlokssas. Jattegott. Tidigare fick jag Abbas sill har i stan, men det tog slut - det fanns knappast sa mycket kopare...
Har ater man sill pa annat satt, bl a rokt. Visst ar det gott ocksa, men det ar inte samma sak. Inte alls!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate