tisdag, juli 05, 2011

Kokain och dess användande har fler aspekter!

Kokain är för de flesta människor en drog som används av ”lyxfolket”. Oftast får man höra talas om musiker,skådespelare,bankfolk mfl.
Av någon konstig anledning finns det ett skimmer av glamour omkring detta missbruk. I diverse filmer så kan det skojas om detta missbruk på ett sätt som är omöjligt vad gäller tex morfin eller heroin.
Kokainets ursprung är ju i länder som Peru eller Colombia där bladen får tuggas av urbefolkningen utan att de betraktas som kriminella. Det är som först när innehållet i bladen genom kemiska processer omvandlas till kokain som det blir olagligt. Bönderna som odlar kokablad tjänar inte särskilt mycket pengar . Detsamma  gäller de människor som med sin hälsa som insats förvandlar bladens innehåll till kokain, de tjänar en spottstyver.
Syndikaten som smugglar kokain till övriga världen är de som gör de stora pengarna. De vill också utvidga odlingarna i främst Sydamerika och skickar sina väpnade patruller dit och bränner ner regnskogen för att kunna odla kokablad. När urbefolkningen sätter sig till motvärn så mördas de. Statsapparaten har både militär och polis med helikopter som gör räder
och bekämpar och bränner odlingarna så gott de hinner med men marken är då redan  förstörd. Alla kemikalier som bara släpps ut hur som helst förorenar vattendrag och mark för många år framåt.
De människor i tex vårt land som köper och missbrukar kokain blir på detta sättet medskyldiga till både slakt av urbefolkning samt regnskog. Inga köpare skulle betyda att inga karteller i världen skulle kunna sälja något heller. 2+2 =4
Det finns skådespelare som åker runt och gör reklam för en bättre värld samtidigt som de använder kokain. Snacka om dubbelmoral !
När man använder droger blir man ofta korrupt, personligheten förändras till det sämre. Är man klok så inser man att man aldrig någonsin ska ens testa droger.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate