söndag, juli 03, 2011

Alla regeringar tycker om höga bensinpriser!

Bensinförsäljningen är en av de största och bästa mjölkkor staten har. Det är flera typer av skatter inblandade och när oljebolagen höjer sina priser så trillar det in ännu mer skatt för staten. Samma sak är det med vår el.
Miljöpartiet har i alla år pockat på mer skatt i tron att det skulle avhålla människan från att förbruka bensin och el. Så är det ju inte och denna politik innebär också att sittande regering inte har det minsta intresse i praktiken att priserna ska gå ner.
Om man skulle komma till ett ännu högre prisläge så drabbas "småfolket" värst bla de på landsbygden där inga vettiga allmänna kommunikationer finns. Det blir till en klassfråga där de minst bemedlade  med tvång får vara mest "miljömedvetna"! De med goda inkomster kan alltid fortsätta med sitt invanda liv.

Värre är att  regeringar inte har intresse av att lösa bilismens avigsidor och satsa på billig eller rent av avgiftsfri kollektivtrafik så länge som alla dessa skatter och avgifter är så lönsamma för statsapparaten.
Vi sitter fast i bilismen och det är väl en av de förklaringar till att underhåll och vettig utbyggnad av kollektivtrafiken är så eftersatt så som Trafikverkets utredning visade härom-  dagen!

Ingen regering blir tack vare det system vi har intresserad av en kollektivtrafik vilken tar stora andelar bilister som passagerare. Dels ska man bekosta det kollektiva samtidigt som skatteunderlaget sjunker i takt med att folk ställer sina bilar i garaget.
Jag är pessimist på den här fronten och kommer nog även i framtiden få se en regering (oavsett färg) som fortsätter att balansera skatterna men tala mycket om hur viktig naturen är.
Allt är bara ett spel inför folket!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate