måndag, maj 25, 2009

Jag bockar och tackar!

Där bordet står nu stod för ett tag sedan en gammaldags piskställning. Sådana avskyr jag sedan många år. När jag satt i styrelsen i HSB -Skansen i Malmö så kom det en motion om att ställa upp ett piskställ på gården. Jag ville att vi skulle avslå denna motion men majoriteten i styrelsen ville ha denna otidsenliga anordning. Sen ställde de upp den precis bredvid ett antal vinbärsbuskar där barnen gick och åt av bären på sommaren! Några få piskade sina mattor så att skiten hamnde på bären som pålägg .Jag anser att man idag med de starka dammsugare man har så har behovet att piska mattor försvunnet. Trasmattor kan man med fördel tvätta i en stor maskin. Det är härligt att se denna grupp med bord och medföljande sittbänkar istället för det vidriga piskstället. att man överhuvudtaget kan komma på en så dålig ide som att piska mattor så att man sprider skit och damm vida omkring sig!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Therese sa...

Småler lite, men håller fullkomligt med dig! Det känns lite åldrat det där med att ha en ställning för att piska mattor.

Fast å andra sidan vill ju i alla fall jag skaka våra mattor och bor man då i lägenhet så kan och får man ju inte göra de på balkongen. Det är annat när man bor i hus, för då kommer ju skiten i allafall på ens egen tomt.

Anders sa...

De är ju inte så estetiskt tilltalande heller, om man så säger, så för en estet som jag så är det i sig ett argument gott nog till att ersätta dem med...honungslaserade utemöbler! ;-)

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate