måndag, maj 18, 2009

Från Kastanjegårdens blogg!

Kastanjegårdens vår/sommarutflykt 09


Den 16 maj gick Kastanjegårdens bussresa denna gång till Engelsbergsbruk och Oljeön med Västanfors hembygdsgård som ett litet stopp på vägen.Bussen kom och hämtade oss utanför Kastanjegården kl 8 på lördagsmorgonen och alla 35 resenärer var pigga och glada. Vi hade ju dessutom strålande väder under mest hela dagen.

På Västanfors hembygdsgård fick vi gott kaffe med macka och mjuk kaka. Underbart litet ställe där vi var även på vår julresa. Nu visade hembygdsgården upp sig med sin allra finaste skrud i den skira grönskan där vitsipporna fortfarande blommade i full prakt tillsammans med tulpaner m.m. och björkarna precis slagit ut.

Efter vår fikapaus åkte vi sedan vidare till Engelsbergsbruk där en guide mötte upp och berättade många intressanta händelser på dessa historiska marker där järnmalm brutits sedan lång tid tillbaka och om hur folket levt, både hög som låg. Det var tuffa tider då med skiftarbete dygnet om.

En god lunch intogs på en mysig restaurang med utsikt över den vackra nejden och sjön med Oljeön som vi sedan skulle bese.

En liten båt skeppade oss över sjön till Oljeön där världens äldsta bevarade oljeraffinaderi fanns. Även där blev vi guidade med de mest otroliga historier från förr. Mycket intressant tyckte vi alla.

Efter all lärdom så tog oss bussen hem igen, Bosse Stener underhöll oss med sina roliga historier så vi fick många goda skratt. Lite förtäring såsom läsk, frukt och godis som Gunvor och Laila kom delade ut satt jättefint på hemresan

Ett stort TACK till Lokala Hyresgästföreningen i Veckoområdet som ordnar så fint för oss boende.

En mycket nöjd och glad resenär

Solveig

http://kastanjegarden.blogspot.com/


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate