torsdag, juni 02, 2022

Se ditt ansikte i en spegel!

USA:s stora misstag i bombkriget var att de inte raderade ut Hanoi och Haiphong från kartan. Och så borde de naturligtvis ha gått in med marktrupp i Nordvietnam."


"Det var ett av hans stora felsteg; att svika kampen mot kommunismen i Vietnam. Han lyssnade väl för mycket på sina usla rådgivare Carl Bildt och Olof Ehrenkrona (som representerade vänstern inom partiet)."

Gösta Bohman skrev på namninsamlingen där man krävde att USA upphörde med sina bombangrepp bla mot civila mål. Samtliga dåvarande partiledare skrev under uppropet.

USA napalmbombade inte bara städer utan även små byar med jordbruk för att sedan ta till kemisk krigföring vilket är ett krigsbrott. Än idag föds det barn med skador till kropp och själ.

2012 erkände USA sitt brott och började hjälpa till med sanering samt betalade ut skadestånd.

Att någon människa idag kan sitta bakom sitt tangentbord och anse att USA borde ha utplånat hela städer är ju att förfalla till "skrivbordsmördare!"

Personen är en välutbildad man och numera fd vän till mig. Det är inte första gången jag påstår att vissa med hög utbildning ändå är de dummaste!

När den här mannen tar fram sin spegel så ser han ansiktet av Putler, också en man som tappat allt förnuft.

Idag är det Ryssland som förstör hela städer i Ukraina och är krigsförbrytare. Att tänka i samma banor då blir de inte mina vänner utan åker ut!

PS Flygplanen fällde även aerosoler med växtgiftet Agent orange för att förstöra träd och annan grönska. Biprodukten 2,3,7,8-Tetraklordibenso-p-dioxin som bildades vid syntesen av 2,4,5-Triklorfenoxiättiksyra visade sig även orsaka födelseskador på nyfödda barn. Miljontals vietnameser i flera generationer har drabbats av skador och sjukdomar, bland annat cancer, på grund av Agent Orange. Runt 150 000 barn har fötts med missbildningar och skador som misstänks vara orsakade av medlet. En grupp vietnameser har också stämt Monsanto Corporation och Dow Chemical i amerikansk domstol utan framgång. USA har genom åren nekat till ansvar för att ha förgiftat stora delar av Vietnam. Däremot har amerikanska veteraner som exponerats för gifterna fått rätt till ersättning från staten. Efter närmare 40 år, 2012, har amerikanska myndigheter för första gången direkt bidragit till arbetet för att sanera marker och vattendrag från Agent Orange. USA bidrar med motsvarande cirka 275 miljoner kronor i projektet som utförs av amerikanska företag i samarbete med Vietnams försvarsdepartement. Saneringen görs i området runt Dan, som var en förvaringscentral för medlet under kriget.[38]

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate