torsdag, april 01, 2021

Skoldebatten om betyg i fjärde klass!

 




Nej, det här är inte ett 1 april skämt. Vi fick en betygsbok från 1 klass.
Den var vi stolta över och jag har inte det minsta minne av att detta med betyg "stressade" oss på något sätt.
Det var naturligt att man skulle få betyg när man gick i skolan.
Ibland får jag för mig att nutidens barn är så "curlade" så att de snart inte tål någonting i livet. Det kommer ju rapporter titt som tätt på hur illa alla unga mår idag. Redan i tidig ålder ordinerar läkare piller åt unga!
Diagnoser flödar stort i dag. Var fanns dessa barn när jag växte upp?
Nåja , några "busfrön" märktes ju i fjärde klass men de var inte många. Lärarna hade respekt med sig på den tiden och gav inte utrymme för störande elever.
När jag sedan bodde i Malmö och hade barn i skolan på 80-talet så var det redan då en annan skola än den jag hade haft under min uppväxt.
Barnen i 80-talets skola svor åt vuxna på ett sätt som var otänkbart tidigare.
Sjuåringar kunde skrika gubbjävel åt mig i skolan.
På föräldramöten så kom bara en klick av föräldrar,aldrig de barns föräldrar vilka verkligen borde ha varit där.
När jag genom lärare idag får höra hur illa föräldrar kan beté sig mot lärarna muntligt så inser jag att skolans värld har ytterligare försämrats.
Exakt det man märker idag även på internet, folk vräker ur sig vad som helst. Ledande politiker är brutala och elaka samt ljuger utan vidare.
Allt hänger ihop med hur skolan har utvecklats under årens lopp.Bristande respekt och en egoistisk hållning lockar fram människans sämsta sidor.
I film från USA så märker jag idag att de är så elaka mot varandra och använder ett fruktansvärt dåligt språk mot andra. Är det denna kultur som fortsätter att göra insteg även i vårt land?
Vänstern försöker ju dessutom införa något slags amerikanskt rastänkande i rask takt.
Våra massmedia bevakar allt som händer i USA men har dålig bevakning av stora delar av resten av världen. Värst är att även dagens journalister fungerar som en slags politiker, de tar ställning till än det ena än det andra istället för att rapportera det de ser och hör samt låta olika röster komma till tals!
Återigen kommer jag tillbaka till skolan, den måste ju ha misslyckats när inte ens journalister förmår att sköta sitt yrke med yrkeshedern i behåll.
Slutligen , när det tilläts att "elevmakten" kom in i skolan, då svek de vuxna sin roll!
En vuxen måste kunna säga NEJ!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate