torsdag, april 15, 2021

Några bilder från mitt politiska liv till vänster!














 Gick med FPU 1964 men efter ett par år så uppmanades jag att gå ur eftersom de ansåg att jag var för mycket "vänster". Sökte mig då till VUF (Vänsterns ungdomsförbund)  och blev samtidigt medlem i VPK.

Medlem mellan 1965-1972 då jag och ytterligare sju medlemmar blev uteslutna. Bestämde oss för att bilda en kfml avdelning i Eskilstuna . 1973 byttes namnet till SKP (Sveriges kommunistiska parti).

1978 flyttade jag till Visby och efter ca ett år vidare till Malmö!

I mitten av 80-talet lades SKP ner och vi påtalade att vi bröt helt med kommunismen. Bildade SOL. (Solidaritets partiet) Behöll tidningen men med namnet SolidaritetsGnistan. Där blev jag musikskribent samtidigt som vi varje vecka sände närradio i Malmö.

Under åren från 1973 och fram till 90-talet var jag engagerad i Folket i Bild. Satt mot slutet i styrelsen i Stockholm men avgick pga av att jag ej kunde ställa upp på den hållning tidningen intog till Pol-Pot rörelsen. Jag hade varit med att anställa en ny chefred. vilken fick i uppdrag att resa till Kambodja och redovisa vad som verkligen hade hänt ! Han kom hem med ett lysande reportage  med avslöjande bilder om mord och förtryck under Pol-Pot!

Vi tryckte och distribuerade.  Men en klick av sk Myrdalare såg till att utan styrelsens kunskap sparka den nya redaktören. Då gick jag och hela Malmöavdelningen ur denna rörelse. OCH så mycket hån och skit jag fick av vissa inom tidningen! Det var betalningen för 20 års hårt arbete med tidningen. 

Jag har aldrig mer läst denna blaska!

Dessa händelser liksom så mycket annat som skulle kunna rymmas i en bok fick mig att lämna denna vänster för gott.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate