lördag, april 10, 2021

Här finns förklaringen till varför Sverige är en oas för islamister!


 "I Sverige hade Säkerhetspolisens intresse för Moumou länge mötts av skepsis från offentligheten. ”Säpo har förföljt mig i tio år” hette det i Dagens Nyheter (8/5-04). När han 2006 fördes upp på FN:s sanktionslista krävde Socialdemokraterna att regeringen skulle protestera, och Vänsterpartiet begärde ett fördömande i riksdagen. Han blev till och med förebild för en romanfigur – beskriven som en frihetskämpe som trakasseras av myndigheterna – i Jan Guillous Fienden inom oss (Piratförlaget 2007). Inte ens när Moumou dödats i strid sträckte sig DN längre än att erkänna att ”Säpo haft visst fog för sina misstankar” (15/10-08). 

Det systematiska ifrågasättandet av säkerhetsarbetet bär en stor del av skulden för att vi fem år senare inte kunde förhindra att hundratals jihadister från Sverige tog värvning i IS. Än i dag saknas grundläggande lagstiftning. Säkerhetsrisker på hemmaplan kan inte utvisas. Sverige har byggt genom åren byggt upp ett "ackumulerat säkerhetshot", som Säpochefen beskrev det förra månaden. Och jihadister som reser till krigszoner kan bara i undantag lagföras. 

Samtidigt har svenskmarockanens våldsbejakande trosuppfattning gått i arv. I höstas omhändertog socialförvaltningen mannens barnbarn på grund av oro för den radikala uppväxtmiljön – ett fall Bulletins ledarsida skrivit om (20/1). 

Den svenska jihadistmiljö som för ett decennium sedan beräknades uppgå till 200 personer uppskattas numera omfatta 2 000, enligt Säkerhetspolisen. 

Hur framtiden kommer att utvecklas kan vi inte veta, men en föraning kanske ges i historien om Mohamed Moumou."  Bulletin 10/4-21

https://bulletin.nu/sa-dodades-svenskmarockanske-toppterroristen-angavs-av-is-ledaren

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate