lördag, december 05, 2020

Tidskriften Bulletin!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bulletin_(tidskrift) 

När jag idag lördagen den 5 dec 2020 slår upp ledarsidan i Svd så skriver både Ivar Arpi och Paulina Neuding sina sista ledare. De slutar på tidningen idag!

Slutorden från Arpi :"Tärningarna rullas, av vad eller vem vet ingen, men hur de landar avgör vilka vi blir. Kanske kan den tanken leda till tacksamhet inför vad man har, och ödmjukhet inför att andra fått en annan lott i livet.

Med denna text sätter Ivar Arpi punkt som medarbetare på ledarredaktionen."


"Paulina Neudings slutord : Detta är min sista text på SvD Ledare, vilket beror på nytt jobb framöver. 13 år har det blivit, och det är oerhört hedrande att ha fått vara med så länge. Jag var alldeles för ung och orutinerad när jag började – tack för att ni hade överseende med mig då. Och varmt tack för alla mejl genom åren. Kontakten med kloka och vänliga läsare har alltid varit den största behållningen med att vara kolumnist i SvD. Jag hoppas att ni får en fin Advent, och att 2021 blir ett bättre år för er alla."


"Redan med pressreleaser tidigt i november 2020 fick satsningen uppmärksamhet tack vare att många namnkunniga skribenter sades ha knutits till projektet. Bl.a. skrev Dagens Nyheter en längre artikel om satsningen den 11 november 2020.[2] Bland de som knyts till satsningen nämns utöver Paulina Neuding bl.a. Carolin DahlmanAlice Teodorescu Måwe och Per Gudmundson. Redan tidigare har Expressen och tidskriften Fokus[3] skrivit om satsningen. Kvällstidningen Expressen var först med ett berätta om projektet[4] den 3 november 2020 och Expressen var också först med att berätta om namnet för den nya sajten: Bulletin.[5]

Thomas Gür är också med på Bulletin liksom även Arpi! 

Gediget tidningsfolk från ledarsidorna i Svd, GP och Kristiansbladet.

Samtliga är skribenter vilka jag har följt i många år och uppskattar högt. De hymlar inte om något, är rakt på sak vilket har stundom retat gallfeber på vänsterfolket.

Internets stora fördel är just detta att det går att starta nya tidskrifter  och bidra med tankar på ett sätt som var svårare bara för 30 år sedan. Men det startades även lite nytt på 60-70 talet men då var det tryckta alster. Tidsignal med Gunnar Ohrlander var en frisk fläkt liksom även Gnistan där så många idag kända journalister började sin bana.

Thomas Gür var en flitig gäst uppe på Gnistans redaktion tex.

Allt är snabbare idag förstås mot då, ibland kanske väl snabbt med lätt att göra misstag. Och internet glömmer aldrig!

Nåja, det är lätt att bli nostalgisk och så kommer nog människor om 30 år också att bli när de tänker på Bulletin!







Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate