torsdag, december 24, 2020

Dålig samordning för sjukvården i Sverige!

 När de olika fd landstingen, numera regioner, utformade sina datasystem så valde de inte samma system. Detta innebar att systemen inte kunde "tala" med varandra. När journaler skulle skickas över när en patient hade flyttat så blev de tvugna att skriva ut den på papper och skicka via posten. Journaler försvann ibland genom den undermåliga postgången, ja , man har tom. hittat journaler på soptippen

Svåra behandlingar kan se olika ut med skarpa gränser där tex behövlig medicin nekades på ena sidan !

Det gäller som sjuk att bo på rätt ställe om gränsen.


Exempelvis behandlingen av prostataförstoring. Det finns en ny metod vilken leder till att man krymper prostatan med hjälp av värmebehandling men den metoden finns på få ställen idag trots att den nästan till 100% gör patienten frisk.

Så här ser det ut över hela Sverige med all den uppdelning man har och när det gäller åldervården så visade det så tydligt i år med covid hur illa det gick.I skrivande stund har över 8000 människor avlidit.

Det fanns ju en utredning som redan 2014 påvisade alla dessa brister men när de rödgröna tillträdde då så la man ner denna utredning utan en enda åtgärd.


Detta vet alla berörda men statsministern glider undan som vanligt. Att ta ansvar från honom verkar vara oerhört svårt.

Denna sjuka i vårt samhälle visar sig överallt, ingen vill ta sitt ansvar. Man skyller ifrån sig. Kommunerna skyller på staten och regionerna skyller på både stat o kommun.

OM inte samtliga politiker hade varit så fega så hade man för länge sedan skrotat landstingen och slagit ihop allt under staten. Fått en enhetlig styrning med samma rättigheter för alla medborgare.



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate