måndag, december 07, 2020

Den falska skoldebatten!

 Det här skriver Inger Enkvist idag på ledarplats i Svd: "Har ni lagt märke till vilken siffra som regeringen inte har presenterat? Det är vilken del av Sveriges samlade skolbudget som utgörs av vinstuttag från friskolor. Det väcker misstanken att det inte rör sig om många promille, och att siffran skulle avslöja att hela debatten är politisk manöver."

https://www.svd.se/manovrerad-skoldebatt-utan-perspektiv

Det här, vilket hon också skriver, är grundbulten ända från 60-talets sk skolreform. Allt stöps i samma form och det blir fult att vilja något mer än övriga elever. De vilka skulle ha stora förutsättningar att bli mycket bättre än flertalet hålls tillbaka.

"Målet är inte att kunskapsnivån i Sverige ska bli så hög som möjligt eller att elever ska tillförsäkras utbildning efter sina förutsättningar, utan att alla ska bli så lika som möjligt. Hon har samma målsättning som när grundskolan infördes, fast situationen är mer tillspetsad."

Tyskland bibehöll sin skola och de kan i alla år också uppvisa bättre resultat än Sverige.Tyskland har dessutom en mycket väl fungerande yrkesskola baserad på samarbete med näringslivet.

Den tyska industrin har i alla år garanterad yrkeskolans elever arbete vid examen.

I Sverige har i alla år unga haft svårt att få arbete, arbetslösheten är hög just i den gruppen liksom i invandrargruppen.

Idag kan tom. universitetens professorer berätta att när deras nya elever anländer så har de inte sällan mycket stora brister i sin utbildning.I Lund rapporteras att tex i matematik och historia så får de sättas på extra utbildning i början pga bristande kunskaper.

När mina barn gick i skolan i Malmö så kunde jag bara konstatera mycket stora brister i undervisningen. En av skolorna där min son gick blev tvungna att stänga hela skolan.(Stenkula)

Undervisningen gick inte att upprätthålla pga av bråkiga elever och förstörelsen av skolan var enorm.


Jag såg med egna ögon hur elever stod på skolgården och drack öl och rökte hasch!

OCH flertalet var killar från det närbelägna Rosengård! Jag talar nu om 80-90 talet!

Det är denna skola vi har sett växa fram på många andra orter i vårt land.

Allt medan politikerna käbblar om friskolans vara eller ickevara.

Friskolorna vilka för många elever har varit räddningen från både mobbning och stök.

Nå, stäng då alla friskolor och återför eleverna till den kommunala skolan så får vi se vad som händer. 

Med all sannolikhet katastrof och ännu fler än de 40.000 lärare som har slutat inom yrket kommer vi att få se med uppsägningspapper i sina händer!

Tänk att vänstern och en del liberala kan föra en sådan korkad debatt! Men så här i juletid så tror de på tomten också eftersom dse har tomtar på låftet!

PS Så här ser det ut idag:"Malmöeleven blev utkastad från klassrummet. Nu kan han få 25 000 kronor i skadestånd."


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate