tisdag, december 22, 2020

Den nygamla eliten i samhället!

 Jag tycker att du ska börja med att noga läsa Adam Cwejman i GP idag.

https://www.gp.se/ledare/hur-v%C3%A4rdegrunden-blev-ett-maktmedel-f%C3%B6r-en-ny-%C3%B6verhet-1.38737988   


Men såsom han beskriver så får vi gå tillbaka i historien och upptäcker då att det fanns samma typ av motsättningar då.Till och med i Lenins parti så var det skolat folk som var i ledningen.Lenin var själv utbildad advokat, Stalin hade gått på seminarium och skulle bli präst osv.

När jag blev ansluten på 60-talet till först vpk och sedan kfml-skp så dominerade de medlemmar vilka hade studier bakom sig. De hade talets gåva med ett annorlunda språk. Mer pålästa!

När man som arbetare skulle ta en diskussion så märkte man hur de såg ner på oss. 

Vänstern idag har helt o hållet tagits över av denna nygamla klass såsom beskrivs i GP. Även deras tydliga klassförakt mot arbetarklassen möts vi av idag i olika sammanhang.

Deras vurm för totalitära läror är idag rena religionen. Och de finns ofta bland nutidens präster inom sv.kyrkan. 

Det lustiga är dock att samtidigt som de i alla sammanhang tar avstånd från USA så har nästan allt de idag förespråkar just kommit från USA. Vi behöver ju bara se på BLM-rörelsen och deras krav !

De ropar fascister mot de som de tycker är misshagliga men tillgriper metoder vilka är fascismens metoder dvs. våld,hot,smädesord,uteslutning m.

Vänsterns vurmande för islamistiska företeelser och vurmande för de organistationer med kamp mot sionismen och Israel är ju också väl kända.

Dessvärre har vi både en statsapparat och regering som göder terrorns organisationer i MÖ med miljarder på samma sätt som man göder liknande organisationer i Sverige med understöd.

I dessa frågor har den nygamla klassen nått framgång och infekterat socialdemokratin med antisemitiska värderingar.

Värst ser man detta i områden med stor arabisk befolkning tex Malmö.

Där har vi sett stora demonstrationer med vänstern och Hamas i samma led ropandes "död åt judarna" !

Socialdemokratins ledning i Malmö påstod att det var judarnas eget fel när de blev förföljda !

Nu har denna nygamla klass av elit mer makt än någonsin med genomslag  i skolor av vitt skilda slag.De sitter på poster överallt i samhället. De är professorer på högskolor och universitet.

I åratal har man producerat läromedel till eleverna och på så sätt nått stort inflytande över de unga. Att man lämnat Marx är så uppenbart med denna vänster. Tänka självständigt har blivit något fult !

När deras egna slagord från 60-talet, "det är rätt att göra uppror" riktar sig mot dem själv idag så har de bara glåpord mot de som ifrågasätter deras politik och makt.

"Vit dum arbetarklass som inget begriper" säger de om de inte skriker nazist efter denna arbetarklass.

Hur vore det att diskutera istället med arbetarklassen ? Palme begrep aldrig varför gruvarbetarna i malmfälten strejkade 1969, han åkte upp dit men förstod ingenting.Att de började strejken pga av arbetsmiljön förstod inte varken han eller de andra pamparna.



På samma sätt förstår inte dagens elit hur arbetarna ser på den förda politiken. 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate