fredag, augusti 02, 2019

Stockholms lokaltrafik (SL) är omoderna!

Idag har vi åkt mycket med stadens bussar i innerstaden bla.
Vad man inser på en gång är att när det står många människor vid hållplatserna så tar det extra lång tid att få "alle man ombord" eftersom endast dörren vid föraren är tillåten att använda.Onödig trängsel och allt tar tid vilket bidrar till bussarnas förseningar.
I Berlin får man gå in i samtliga dörrar där också avläsare finnes. Men så har de också genomfört för mer än 50 år sedan att man stämplar in sin biljett, tex om man köpt en sk tredagars, vid första åkningen. Sedan behöver man under följande dagar bara gå in i bussen och sätta sig. Tunnelbanan i Berlin har till skillnad mot SL inga spärrar någonstans.Fritt att gå ner utan jäkt till tåget och sätta sig. OM man åker utan giltig (stämplad) biljett och kontroll utföres så får man böta 5000 kronor.
De satsar sina pengar på att ha resande kontroller istället för dessa spärrar med personal.Enbart spärrarna är fruktansvärt dyra OCH onödiga vilket storstaden Berlin har bevisat.
Deras bussar kan åka iväg betydligt snabbare är våra bussar i Stockholm. Trivseln blir dessutom bättre med "Berlinsystemet"!

Jag har varit med om en hel del kontroller i Berlin genom åren och ALDRIG sett någon människa åka utan giltig biljett!

Sverige är ett land så efterblivet i så mycket men tror sig vara jordens medelpunkt !
En medeltida vidskeplig inställning till så mycket där man låter "tro" gå före fakta och vetenskap.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate