lördag, augusti 24, 2019

Olika synsätt angående att dölja sitt hår!

Jag ryser av obehag när jag ser dessa förnedrande bilder! Att man kan sjunka så djupt i sin iver att vara till lags för att få göra affärer?

Maggi Nordström Präst Kära hör ni ni! Är det sjalarna som ni irriterar er på, eller?
Det är fria kvinnor som i all vänlighet gör ett eget val att ta på dem! . Inte för att sänka sig ner eller böja sig, utan för att nå upp till vanlig medmänsklighet där man faktiskt ibland tar ett steg från sina invanda spår, och tar seden dit man kommer - eller? Varför menar ni att det är så fruktansvärt? Kvinnorna går stolta och upprätta i tjänst förbi en man av annan tro som värdesätter deras sätt att respektera honom tycker jag mig se. Så byggs avgörande broar för nya vägar att nå samling kring tidens viktigaste överlevnadsfrågor. Inte för att det i mina ögon är ökade affärer - utan hur vi kan leva tillsammans med alla våra olikheter och ändå hålla fred. ”N i denna stund går vår Herre på jorden som främling eller hemlös - vem annat än vi i all vår underbara svenska välfärd skulle välkomna honom i sin nöd? Hoppas jag åtminstone!
Allt gott till er som kämpar för jämställdhet och välfärd ej endast hör hemma utan över hela jorden! Det gör jag med. Men dessa damer som är klädda som för höstens stormar tycker jag faktiskt ser helt oförtryckta ut. Tillsammans med majoriteten av andra slöjbärande folk. Läs: oftast kvinnor. Men även t ex bediinska män bär ju liknande huvudbonad. Lite praktiska kan jag tänka mig, att sjalarna ursprungligen var i ett varmt och blåsigt klimat, och därför fick bred spridning. Nu när jorden värms upp av klimatförändringen behöva fler skyddande huvudbonader! Inte minst på våra breddgrader där vi inte är vana vid ökenstormar. Men Jesus får ju stora stormar att lägga sig! Jag vill inte någon av er ska känna att jag förlöjligar er reaktion nu, men varför väcker sjalarna sånt uttryckligt förakt, mot medmänniskor som gör sitt bästa för att respektera andra? Med glädje ser jag fram emot att ta del av era svar!


 😍Bo Hogrelius Har du lyssnat på de kvinnor vilka bor i Sverige och är från tex Iran vilka har erfarenhet av tvånget att täcka sig ?Det är ju frågan om en sexuell symbol påhittad av männen för att de inte ska få begär efter kvinnan. Jag ser dagligen små barn med täckt hår blygt tittande i marken, ej lekande som andra barn! De främsta inom islam i tex Egypten säger att kvinnor vilka bor i kristna länder behöver ej täcka sig, det ska bara behövas i länder med islam. Jag har varit i både Tunisien och Marocco där många kvinnor inte täcker sitt hår. I Iran piskas kvinnor som inte har täckt sitt hår,detta vet du ju? Det är ju frågan om vidskepelse och inget annat! Ett påbud av männen som själva utan vidare badar i badbyxor allt medan kvinnan sitter på stranden i sina byltiga kläder. Kvinnor i Sverige har kämpat för jämlikhet i många år men nu dras klockan tillbaka. Det byggs sakta åter upp ett system med åtskillnad mellan könen. Apartheid!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate