måndag, november 26, 2018

Är du främlingsfientlig?

I många år och särskilt nu när SD har blivit rätt stora både i riksdagen och i många kommuner så fortsätter övriga partier med sina påståenden om främlingsfientlighet.
"Vi måste hålla dem borta från allt inflytande" sägs det i vad de kallar demokratisk ordning. Påminner om hur fanatiker brukar resonera.
Jag ska citera ur Expressens artikel av ledarskribenten Anna Dahlberg och ställer då frågan, är hon främlingsfientlig?

"Under lördagen var det exakt tre år sedan den dramatiska presskonferensen där en tårögd Åsa Romson (MP) meddelade att Sverige måste lägga om migrationspolitiken. Skiftet har ofta beskrivit som att Sverige i praktiken stängde gränsen. 
Men bilden av ett andrum leder tanken fel. I själva verket ligger invandringen till Sverige kvar på en historiskt hög nivå. Bara hittills i år har 106 955 uppehållstillstånd beviljats av Migrationsverket (jan-okt).
Antalet asylsökande har visserligen sjunkit dramatiskt sedan omläggningen i november 2015. I stället har antalet personer som kommer till Sverige på olika typer av tillstånd, främst anknytning, ökat."  ://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/en-miljon-invanare-till-ar-2028-var-ar-bostaderna/ 

Anna Dahlberg konstaterar utifrån statens egna beräkningar att Sveriges befolkning kommer att öka med en miljon under en tioårsperiod,huvudsakligen utländska medborgare. Henne följdfråga blir naturligtvis , var finns bostäderna?

"Kriminella bedriver svarta bostadsförmedlingar

I stället har den grå och svarta marknaden fått lösa bostadsbristen. Människor tränger ihop sig i miljonprogrammen. Det kan bo så många som 10-15 personer i en tvåa, berättar Juan Copovi Mena, vd på Telge Bostäder i Södertälje. 
Samtidigt har svarthandeln brett ut sig över hela landet, även på småorter. Lägenheter bebos av andra än de som står på kontraktet. Det köps och säljs folkbokföringsadresser i stor skala och par genomgår skenskilsmässor för att lösgöra lägenheter för otillåten uthyrning. "

Om de som kastar ur sig ordet främlingsfientliga skulle börja besinna sig över politiken istället och inse att Sverige redan nu har stora problem på många områden tack vare för stor immigration och försöka göra en analys över vad som kommer att ske under de närmsta tio åren!
Ibland ställer jag mig frågan vad det är för fel på alla dessa både politiker och människor vilka sluter sina öron och ögon över den verklighet vi nu har att brottas med.
Det fanns en visa på 70-talet som sjöngs där texten bland annat sa ungefär så här: "Vi visste ingenting" och då rörde det sig om de tyskar som inte såg eller hörde vad som hände under Hitler. Är det så det kommer att heta om dagens människor som varken ser eller hör hur vår nutid är?
Ser de inte kriminaliteten som mer och mer genomsyrar hela samhället? All svarthandel med bostäder,matvaror,krogar,knark och alkohol osv!
Det finns studier från Malmö som påvisar att kanske hela 30 % av ekonomin där är baserat på svarthandel.Ingen skatt betalas in till samhället utan går i fickorna på kriminella nätverk vilka investerar i ännu mer kriminell verksamhet.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmo-betalade-miljonbelopp-gangkriminella-fick-lyxlagenhet?cmpid=del%3Afb%3A20181126%3Amalmo-betalade-miljonbelopp-gangkriminella-fick-lyxlagenhet%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR2vDKcIjS2RWLK3JtCsS3-XW-HjroDk84x2SMaYht8dZa0P4QjZS_vLj9E 
En gissning är att det ser lika ut i alla större städer i vårt land numera.
"Vi visste ingenting"!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate