måndag, november 19, 2018

Dödsekten!

"HFrån början var Peoples Temple en organisation som förespråkade social rättvisa och hjälpte fattiga och missbrukare. Den förvandlades med åren till en sekt och det visade sig att Jones missbrukade sin ställning och styrde rörelsen enväldigt. Han ansåg sig själv vara en ny Messias.
Jones grundade Jonestown i Guyana, som blev hemvist för sektens nära 800 medlemmar. Nästan alla Jones följeslagare (totalt 913 personer, varav 276 barn) mördades eller begick självmord den 18 november 1978, de flesta genom att uppmanas och tvingas att dricka en dryck spetsad med cyanid. " (Wikipedia)

När jag ser alla dessa människor vilka söker sig till denna sekt och dess ledare så ser jag många likheter med andra religioner och dess utövare. De styrs av rigida regler ofta nedskrivna för tusentals år sedan och borde väcka både tankar och opposition. Ack nej!
Vidskepelse är den ständiga följeslagaren med religionen. Man måste vara vänd åt ett bestämt håll både i bönen och när man begravs. Kvinnor ska täcka sig för att mannens sexlust inte ska väckas.Vissa tider på året får man inte ens äta eller dricka när solen är uppe däremot går det bra att frossa på nätterna.
Listan kan bli hur lång som helst med galenskaper så Jim Jones regelverk är eller var verkligen inte unikt på något sätt.
Människor kan även i vårt moderna tidevarv låta sig luras !
Dödskulten har ju IS och andra liknande rörelser också återupplivat med råge, det pågår ständigt självmordsuppdrag med mängder av offer!
Att använda sin hjärna på ett förnuftigt sätt verkar totalt att lysa med sin frånvaro när religion och extrem politik tillåts härska!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate