söndag, november 18, 2018

Allt fler ser på Sverige med mina ögon!

"Det är inte många problem som fått sin lösning under den här mandatperioden. Snarare tvärtom, problemen har expanderat. Klyftorna har ökat, det är kris inom sjukvården, kris inom äldreomsorgen, en polisorganisation i kaos och en integrationspolitik som inte fungerar. Nu lovade både alliansen och de rödgröna i valrörelsen att lösa problemen. Nu har budgeten kommit, den de kunde enas om i väntan på regering.
Assistansersättningen som skulle få en snabb lösning är lagt på is. Pengarna till kommunerna finns inte i budgeten, det är välfärden som står på spel. Många kommuner klarar inte sina åtaganden nästa år utan nya pengar från staten. Samtidigt pågår en snabb omvälvning av samhället med digitalisering och ny teknik som förändrar hela vår vardag men det var inget som fanns på dagordningen i det här valet. Allt gick i stället ut på att stoppa SD:s framfart. Det strategiarbetet känner vi igen, inte prata med dem, utnämna dem som rasister och främlingsfientliga – inkluderat deras väljare. Samtidigt har vi den ständigt pågående dubbelmoralen. Båda höger- och vänsterblocket har tagit hjälp av SD för att få igenom sina förslag. Åskådare till detta politiska spel är väljarna.
Det är ingen överdrift att hävda att den pågående politiska strategin för att minimera SD:s inflytande inte har varit särskilt framgångsrik. Jag drar slutsatsen att SD inte växer av egen kraft, de växer på grund av de övriga partiernas agerande. "
https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/nu-har-kaoset-borjat-drabba-vanligt-folk-/?fbclid=IwAR31pZpP_BqGi5vEyMk0xQTuI8k3HoZdQMoul9FLBb25yZvLNFutm8V5Uxc 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate