tisdag, december 26, 2017

Kunskapsförflackning?

Universiteten klagar numera över de studenter vilka börjar där med stora kunskapsluckor vilka borde ha varit tilltäppta i gymnasiet.
I den allmänna debatten möter jag ofta vuxna i nästan medelåldern där tyckandet har blivit deras "sanning"!
När man då framlägger fakta så får man svaret "det där tror jag inte på"!
Då finns inget mer utrymme till samtal.
Ofta stöter jag på kunskapsförakt från unga ,de låter sitt känsloliv styra sina åsikter. De vill så gärna "tro" och när inte deras "tro"  stämmer med fakta så avfärdar de fakta med skymford eller att påstå att man ljuger.Illa!
Ibland så ser man människor avfärda en artikel helt genom att stirra på vem som är skribenten , de läser inte ens vad som står där. Brunsmetar och skymfar istället för diskussion.
Detta sätt att förhålla sig till åsikter är ju på ett barns nivå. Vuxna ska kunna både läsa och diskutera alla sorters åsikter för att kunna växa till kloka individer.
Är man okunnig så får man "gå till läggen" som Myrdal sa en gång.Läsa på och erkänna att man inget visste.
Att sitta och påstå att något är lögn om man inte vet något är inget bra sätt att hantera tillvaron. När jag var yngre så sa vi om såna människor att "de var flummare" och hellre drömde om en värld som inte fanns.
I dagens Sverige finns alldeles för många idag som inte vill se eller penetrera det som verkligen händer i vår värld och i synnerhet i vårt eget land.
Tyvärr har vi nu haft regeringar vilka har sett på allvarliga ting med oerhört naiva ögon. De backar och backar hela tiden från tidigare ståndpunkter men eländet de ställt till med kan de inte få ogjort.
Vi fyller nu våra bårhus och fängelser med unga män från invandrarfamiljer vilka inte har orkat ta till sig svenska värderingar trots att de ofta är födda här.
De naiva vill inte diskutera orsak och verkan. Rädslan för verkligheten är så stor så att de har mörkat så mycket av vad som sker men nu brister bölden.
Det som var "brun politik" förut är nu på väg att bli genomförd politik av de rödgröna.
Kan hyckleriet bli värre?Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate