söndag, februari 21, 2016

Några namn fladdrade förbi i Kjell Albins debattartikel!

Gustav Johansson var en troende Marxist-leninist och jag hade nöjet att träffa honom 1970 i Eskilstuna på ett möte om just Lenin.Det var exakt hundra år sedan Lenin föddes och Gustav var den enda levande svensk som hade hört Lenin tala på ett stort möte i St Petersburg. Och visst var han far till Carsten Palmaer såsom det omtalas i artikeln.


Däremot blev Carsten Maoist och bekämpade Sovjet. Fadern skulle nog ändå tyckt att sonens åsikter var bra därför att man ansåg att Sovjet svikit Stalin. Dåvarande Fria Proteatern var ju SKP:s flaggskepp i många år och texter skrevs av både Carsten och Gunnar Ohrlander.
 De flesta i Fria Pro var medlemmar i SKP och trodde verkligen på partiet. Första sprickan som blev synlig var när Stig Engström lämnade och förklarade att han inte längre trodde på de ideér som fördes fram som revy.
Gustav Johansson skrev också revy och hjälpte Karl-Gerhard med många texter. Så det var inget nytt med att ta till revyn i propagandans tjänst för kommunismen.

De är många som passerade Fria Pro på sin väg till att bli etablerade skådespelare. På samma sätt fyllde SKP:s tidning Gnistan en stor funktion för unga journalister, Gnistan blev plantskola för många idag kända journalister och även chefsredaktörer.
Så när kända vänstermänniskor recenserar Kjell-Albins bok så fortsätter de sin propaganda för socialismen. Samma sak inom hela denna massmediavärld där det sitter kommunister på många stolar och styr och ställer. Alla stora tidningar har kända kommunister anställda där de får propagera för socialism och attackera andra skribenter ofta på ett mycket smutsigt sätt.
En liten minoritet har lyckats med det absurda att vrida även borgerliga media och partier att anta en massa socialistiska ideér.

Sverige är ett häpnadsväckande land på många punkter och Kjell Albins bok och även hans artiklar är uppfriskande att läsa särskilt för mig som var medlem så länge i just både vpk och skp!
Jag har ju upplevt allting inifrån och hur vi manipulerade föreningar och organisationer. Vi styrde och ställde och hade förmöten där vi slog fast vad som skulle sägas och hur vi skulle agera. Det är ju så riktiga kommunister arbetar, de vet exakt vilka trådar de ska dra i.

Det värsta de vet är när någon hoppar av hela cirkusen och berättar hur man går till väga inom dessa organisationer. Hatet från gamla kamrater är otäckt att få över sig men de visar bara hur ondsinta de ofta är!  Jag är glad över att slippa denna galna lära!Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate