söndag, februari 07, 2016

Hur en stads medborgare blir delaktiga i brottslighet!

Jag ska ta två exempel från mina egna erfarenheter från Malmö och två personer som jag kände !
Vi kan börja med kvinnan från Turkiet vilken drev en krog nere på Möllevången. Trevlig av bara den och generös med både mat och efterrätt till barnen. Man kände sig alltid välkommen. Priserna var ovanligt billiga så detta ihop med mycket god mat blev ett självklart val.
Men en dag när vi kom dit var det stängt och mörkt.
Kvinnan satt häktad och hennes 4 barn var omhändertagna. Rättegången avslöjade att hon var en stor försäljare av heroin vid sidan om maten.
Så var det alltså knarkförsäljningen som bidrog till de låga priserna och alla vi som åt där hade tjänat på hennes affärer.
Nästa fall gäller en god vän och granne som också var en mycket vänlig man. Snäll mot mina barn och lånade ut allt från vin till dyrbara videokameror.

Att han var Malmös största försäljare av amfetamin hade vi ju naturligtvis ingen aning om. Att han dessutom ägde fastigheter och krogar var ju också okänt.Den ena krogen som var en av stans bästa spanska krogar använde han till försäljning av narkotikan. Krogen hade fantastisk mat och mycket trevlig personal!
Att ägaren tillika vår vän var den beryktade rånaren   i Malmö mot OBS (coop) med vapen i hand visste ingen heller.

Det underliga var att han var ungersk medborgare när han fälldes och dömdes till 10 år på Kumla men ändå inte utvisades !
Så fort han kom ut så upptog han sin kriminalitet .

Krogen kunde han driva tack vare knarket vilket betalade en hel del av hans räkningar.
I Malmö har det under åren från 70-talet  vuxit upp mängder med affärsverksamhet med många skumma affärer bakom sig. Det stjäls tex en last med varor vilka sedan dyker upp i olika närbutiker. Kött stjäls, djur stjäls och dyker upp på tallriken på diverse krogar och maten är billigare än på andra ställen i Sverige.
Länge kunde man åka taxi billigt men det visade sig också vara kriminalitet som möjliggjorde detta.

Cigaretter har så länge jag vet alltid varit billiga i Malmö och det är smuggel.
Sprit har alltid funnits billigt och antalet lönnkrogar har alltid varit i topp i staden.
På det sättet har även den vanlige Malmöbon blivit inblandad i och med att han äter och dricker.
I många år pågick plundring av järnvägsvagnar i Helsingborg av tex TV-apparater. De såldes sedan i olika affärer!

Senaste stora stölden var en hel transport av matolja och gissa om de snart dyker upp i alla små affärer. Dessa affärsägare tvingas att ta emot varorna !
Jag kände igen ägare som på Östra Förstadsgatan vägrade både varor och "beskydd", deras fönster krossades med jämna mellanrum ända tills konkursen kom eller att de fick ge vika.

Detta är en värld som nu sprider sig över landet men nu går man även in i vårdbolag, mäklare, storkrogar ja allt som ger pengar. Behöver bara påminna om Södertälje och den stora härvan där!

Främst är det människor med sina rötter i andra länder men sedan finns en hel del sk MC-gäng inblandade också. Olika firmor inom byggnation och indrivning av skulder plus narkotikaförsäljning är MC-gubbarnas främsta gebit.

Skulle inte förvåna mig om kriminella är inblandade i affärer med Migrationsverkets upphandling av olika boenden!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate