fredag, februari 05, 2016

Lägre löner för invandrare?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6361385

Allt fler aktörer i Sverige börjar plädera för lägre löner för invandrare tex inom byggnadsindustrin osv.
För mig börjar varningsklockor att ljuda direkt när jag hör detta! Ska vi verkligen inrätta ett system med ett låglöneträsk i vårt land?
Ska den vanlige arbetaren med avtal om drägliga löner få se sig utbytt mot en invandrare som tar hans jobb för kanske halva lönen?
Har vi inte tidigare haft främlingsfientlighet så kommer det att uppstå något ännu värre i vårt land. Hat kommer att riktas mot dessa lågavlönade på samma sätt som man hatade strejkbrytare förr i tiden. Motsättningarna kommer att komma upp på höjder vi inte ens kan ana idag.
Tyvärr så fungerar människan på det sättet att man riktar sin ilska mot fel personer, i det här fallet ska ilskan riktas mot de politiker som föreslår denna dumping av lönerna.
Centern har i sin strävan efter en politik som ska "slå" inför nästa val nog missbedömt situationen i vårt land. Hennes meningsfränder finns till vänster i de små partierna, särskilt MP och där har hon inget att hämta!
Jag minns också hennes ord om att Sverige skulle kunna ta emot miljontals invandrare. Aldrig ett enda ord om hur man ska få fram skolor,bostäder,sjukvård, fängelser osv.

Det är precis som om allting bara är ett enda ja och så ska det ordna sig! Ingenting ordnar sig av sig själv.
Centern är ett parti som medverkar till att rasera den svenska välfärden om de skulle få makt att genomföra sin politik. Många av dessa trettioåringar har en så annorlunda bakgrund än de "gamla" politiker som fanns på 50-talet, jag tänker på Bondeförbundets ledare Gunnar Hedlund tex. De förstod var gränsen för det möjliga fanns och kunde kompromissa fram lösningar som var hållbara. Idag så bara pratar man på utan en enda tanke på vad deras snack leder till! De har dålig förankring i verkligheten!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate