tisdag, oktober 08, 2013

Såna eländiga hycklare de flesta är!

Alla talar om att klimatet på jorden håller på att förstöras av de utsläpp som sker dagligen från koleldning, bilism m.m.
När slussen i Stockholm ska byggas om så leder man in bilar på en stor gata förbi slottet och Skeppsbron.
Om man vore ärligt miljömedveten så skulle man stänga av bilismen just där, det finns ingen anledning att köra denna sträcka. Återinsätt spårvagnar istället!
Globalt så vill inte de stora utsläppsländerna minska sina utsläpp och hycklarna i väst, både tillverkare och kunder gillar Kina som det förlovade landet. Snart så tillverkas allting i Kina, såg tex på ett soffbord som Jysk sålde att det var tillverkat i Kina. Komplett vansinne att frakta billiga bord över halva jordklotet. Samma sak med Gubbdagis ( Clas Olsson) till 90 % är deras varor tillverkade i Kina.
Slit o släng-verktyg därför att de håller låg kvalité.
När Sverige tillverkade verktyg så var det mycket hög kvalité. Trots det dyrare priset så vinner man i längden på bra verktyg som håller.
Om du är intresserad av miljön och har gått på argumenten från de etablerade tyckarna så ska du läsa vad Ola Wong skriver från Kina:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mp-missar-kinas-klimatpaverkan_8592382.svd

Jaha, nu när du läst hans fakta VAD SÄGER DU DÅ?

Vi håller på med vår egen skit men kan det vara något hållbart exempel inför Kinas ledare? Tror du verkligen det då tror jag att du lever i en rosa värld utan förankring i verkligheten.

Folk ska sortera tex mjölkförpackningar och glasburkar och många står då och sköljer med varmt vatten och diskar sina burkar och vad är då vunnet?
I vår lägenhet i Gustavsberg har de strypt ner vattnet i toaletten för att spara vatten men verkligheten är den att ibland måste man spola tre gånger innan skiten åker ner. Vad är vunnet då?

När man snackar om miljön så blir allt ett enda stort hyckleri med ett folk som flyger långväga mer än någonsin.Vi har mer bilar i rullning än tidigare i historien och bilismen bara växer. Hur många bilar kommer att rulla i Kina eller Indien tex om några år med hjälp av teknik bla. från Sverige.

Kläder konsumeras som pappersark, billigt producerat i fattiga länder annars köper man inget. Att HM går bra betyder ju att miljön också mår dåligt .
Länder som skulle kunna producera mat till befolkningen producerar nu all möjlig skit till de rika länderna för att sedan själv importera dyr mat !
Vi sitter fast i en fälla som ingen har någon lösning på . Jaja, politiska och religiösa fantaster har alltid lösningar men det hade Hitler också och vi vet ju vad det går ut på i sin fortsättning.
Ingen vill ha dessa fantasters lösningar.
Men jag kastar ändå ut en fras från en skrift av Lenin, VAD BÖR GÖRAS?

2 kommentarer:

Christopher sa...

Det finns flera saker man kan göra:
1. Satsa på nya, moderna kärnkraftverk. (Apropå Wong artikel om (mp) som hycklare...). Vi har en osedvanligt stabil berggrund i Sverige och det finns nya tekniker att bygga kärnkraftverk som inte ens teoretiskt kan få någon härdsmälta. Toriumdrivna LFTR-rekatorer verkar lovande. Om vi skulle få elöverskott kan vi exportera det till kontinenten så slipper de elda så mycket kol.

2. Satsa på forskning kring energi. Det är ett sätt för oss att göra en global skillnad, vilket vi inte kan genom att ens gå tillbaka till 1700-talets levnadsnivå.
2a) Bakterien TU-103 förvandlar skogsavfall, tidningspapper och liknande till butanol, vilket man kan hälla rakt ner i tanken på en bensinbil. Satsa på att få en sådan produktion att fungera i stor skala

2b) Man kan utvinna bränsle ur luftens koldioxid. Det här fungerar idag i mycket liten skala på labbet. Satsa stort på att få det att fungera i stor skala. Givetvis måste man tillföra energi men det är ett perfekt användningsområde för solenergi, deet gör inget om processen bara fungerar på dagen. Lyckas man med det har man i ett slag löst flera stora problem:
- Att oljan tar slut
- Hur man lagrar solenergi
- Man kan reversera CO2-halterna i atmosfären
- Vi slipper vara beroende av diverse skumma diktaturer som sitter på hav av olja.

Jodå, det går att göra saker!

Bo Hogrelius sa...

Håller med dig om "det går att göra saker"! Tänker också på "knallgas" som jag sett praktiseras på vintern i stålverket där jag arbetade.Oerhörd kraft i vatten under rätt omständigheter, frågan är bara om någon ska lycka knäcka denna svåra fråga om att "tämja" vätet? Vet du något?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate