tisdag, oktober 29, 2013

Mobilmani?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskolelarm-foraldrar-slapp-mobilen_8657440.svd  och här säger barnen ifrån!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/enkat-fem-barn-i-stockholm-sager-ifran-jag-har-sagt-till-dem_8666984.svd

Det mest beklämmande är att föräldrar släpper ibland helt kollen på sina barn så de kan förolyckas. I badet eller i trafiken osv.
Exempel finns bland annat på en pappa som inte hade kollen på sitt barn i badhuset därför att han ägnade sig åt mobilen istället. Hur många olyckor överhuvudtaget beror kanske på felaktig användning av mobilen?

Det är trist dessutom när folk sitter med sina mobiler när man tex äter en måltid tillsammans. Måltiden är till för att njuta av god mat och sällskap.
Allt för många går med lurar i öronen till och med på skogspromenader. Vill de inte höra fågelsången eller vad är det för något?
När man åker tunnelbana numera så ägnar sig nästan samtliga åt sina mobiler och inte inbjuder det människor till samtal precis .
Var sak har sin tid, sa man tidigare i vår historia och det är ju sant. Hur många som splittrar upp sitt liv och låter mobilen styra livet vet vi inte riktigt men man kan ju bara ana hur det står till.
Ställ frågan till dig själv, kan du stänga av mobilen under natten? Kan du stänga av den när du ser en bra film på tv? Eller låta bli att vara uppkopplad till Facebook hela tiden under dygnets timmar?
Om du inte kan stänga av så ligger du faktiskt risigt till och kan bli betraktad som en person som inte längre bestämmer över sig själv.
Dagens beteende hos många kan nog betraktas som ett missbruk bland alla andra sorters missbruk men när det går ut över barnen eller sitt förhållande så bör man nog göra något åt sitt liv!
Se gärna "korrarna" på tv2 som också i avsnitt 3 tar upp problemet med att alltid vara "uppkopplad" :
http://www.svtplay.se/korrespondenterna

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate