måndag, oktober 14, 2013

Inget nytt under historien apropå gnäll!

I årtusenden har en viss klick av jordens befolkning gnällt över utveckling, ungdom, makten osv.
Minns min egen mors gnäll när hon skulle få sluta att koka sin tvätt i källaren. Ack, tvätten kommer inte att bli ren, sa hon men köpte en maskin.
OJ, sa hon sedan efter ett tag, så ren och fin tvätten blev!
Hur många människor jag mött under mitt liv som gnällt över det nya som uppfinns vet jag ej men många är de.
Jag har en vän i Malmö som konstant vägrat att befatta sig med dator  och kräver att få stå på banken med kontanter och betala sina räkningar hur mycket det än kostar honom.
Redan för många tusen år sedan fanns det tänkare som ojade sig över ungdomens förfall , sådana finns det gott om i vår generation också.
Visset är alla som glömt sin egen ungdoms bravader och bara gnäller på den ungdom som växer upp idag. Däremot borde de tänka på vem det är som fostrat barnen, vem curlar barn idag och varför?
Att vänstern alltid klagat och gnällt är ju inget nytt, det finns ju innbyggt i deras lära så att säga.
Det kapitalistiska samhället har i snart 75 år sagts att det snart ska gå under och utsugningen blir bara värre o värre i världen trots att alla stora organisationer har papper på attt det är tvärtom. Fattigdomen är lägre nu än någonsin.

Kina har rest sig , Indien har rest sig, många Afrikanska stater har rest sig osv.

När vänstern utmålar tex Sverige som ett land med stor fattigdom så stämmer ju inte denna bild med vad folket ser framför sig. Visst finns det fortfarande galna förhållanden och orättvisor tex inom sjukvården och skolan. Det sorglustiga är ju att när man sett "Arga doktorns " program så råder de sämsta förhållandena i socialistiskt styrda landsting tex Västra Götaland med Göteborg. (Mutstaden)

Flera av de vänsterindivider jag har kontakt med gnäller också och ser bara mörker i landet, så mörkt så att man har emigrerat till Spanien. Precis som om där skulle vara bättre!
Läs Helmersons utmärkta skrivining i DN: http://www.dn.se/ledare/signerat/vansterns-missnoje-ar-ett-konstant-varde/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate