torsdag, oktober 17, 2013

Hat som drivkraft!

I många år har jag kunnat konstatera att många människor på höger och vänsterkanten drivs av ett hat och illvilja till sina medmänniskor. Motståndaren utmålas inte sällan som en undermålig varelse som man kan håna och bespotta.
Mänsklig "svaghet" kritiseras på ett övermänniskosätt som för tankarna till nationalsocialismens tankegods.
De första jag mötte med dessa egenskaper var dåvarande medlemmar i kfmlr i början på sjuttiotalet. Hela deras attityd andades ett fascistiskt synsätt och deras plakat var förfärliga att skåda med rent totalitärt synsätt på de olika klasserna i samhället.
Åren har gått och vi har haft organisationer under åren som öppet bekänt sig till nationalsocialismen men numera både bytt namn och inriktning. Däremot   har det uppstått en vänster nära besläktad med fascismen med hyllandet av våldet på sin agenda. Ett slags politikens fotbollshuliganer.
Tyvärr så finns det även äldre debattörer som i ord använder sig av samma teknik, slå hårt och var på gränsen till fientlig. De ligger så nära nationalsocialismens vulgärargument man kan komma. Tidningen Aftonbladet håller sig med några som hela tiden tangerar denna teknik.

Sedan några år så finns det också en vänster i massmedia som konsekvent vägrar att ta debatt om vissa ting tex invandringen. Eller försvaret! Eller att se vad bostadsbristen beror på!
Om de yttrar sig någon gång i dessa ämnen så använder de tekniken att klistra på de etiketter som står till buds. Islamofob,rasist,höööööger,lögnare m.m.
Om jag lägger ut gulliga bilder på Facebook så får jag många som tycker till men om jag skriver i något för tillfället kontroversiellt ämne så blir det inte så populärt.
Mest tystnad!
Vänsterdebattörer har en gång för alla bestämt sig för att invandring är ett skyddat område som man inte kan debattera utan man stämplar genast andra debattörer som "SD-are" eller razzar och tror då att man är av med "problemet"!
Förklaringsmodellen till förorters elände är att skylla på "högern" och regeringen. Då stänger man dörren för en konstruktiv debatt och visar i praktiken att man inget förstått eller vill förstå och förändra. Låt förortsbefolkningen ha det dåligt blir ju kontentan och det om något är väl smygrasism?
Smygrasismen syns ju tydligt i riksdagens sammansättning och partiernas ledning, undantaget V.

Hat är en faktor som måste bort från våra samhällen, hatet leder människor fel.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate