torsdag, december 13, 2012

Vet du vad som menas med en "björntjänst"?

Läs då den här ledaren från Svd idag:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/lite-stadning-som-straff-for-grovt-vald_7750930.svd

Den första frågan som inställer sig är ju vad för signaler domen i Partille ger de unga killarna i Sverige?
Blir de avskräckta från våld överhuvudtaget eller ...? Fortsätter de att flina och skratta samt lägga ut dumma bilder på nätet så som de höll på med under rättegången?
Björntjänster är ju tjänster som ter sig bra i första anblicken men vid närmare eftertanke så blir de till det motsatta, de gagnar inte någon.
Nu kan man tänka sig att denna dom innehöll något så tvivelaktigt som att man "höll" igen domen pga av att killarna är anlände till Sverige som barn. Det finns en tendens att man ska "förklara" deras beteende med deras uppväxt. Visst finns det barn med mycket svåra förhållanden från både de länder de kommer ifrån och de hem de växer upp i men det kan aldrig ursäkta sådant som dessa killar har gjort i Partille mot en värnlös pensionär.
De måste få ett straff som både avskräcker och ger möjligheter till vård.
Det har anförts att de blott är 16-17 år men det var inga problem tidigare i Sverige. Min vän var 16 år då han fick 10 månaders riktigt fängelse efter ett par råa personrån. Han satt av dessa månader, då kom man inte ut tidigare som nu.  Min vän tyckte det var så hemskt så han gjorde aldrig något kriminellt mer. Ångrade sig djupt över vad han gjort.
Domstolarna dömer så olika numera så de håller på att undergräva medborgarnas rättsmedvetande. Brottsligheten återfinns högt upp bland både advokater ,åklagare och domare och då tänker jag på den stora rättsskandalen med Sture Bergwall som dömd och inspärrad sedan så många år. De satte dit honom på falska "bevis" ofta bara pga av att han erkände. I Sverige har man sedan urminnes tider inte dömt folk på egna erkännanden utan det har krävts bevis.
Ett uppluckrande av rättssäkerheten har sedan många år pågått och det kanske vore dags med en ny minister på denna post istället för Beatrice Ask?

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vad-sager-goran-hagglund-nu_7757304.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate