lördag, december 01, 2012

Solidaritet med Syriens folk!

I nättidningen FiB/kf står följande : "Medierna fylls med krigspropaganda mot Syrien och vi menar att det är viktigt att människor med andra erfarenheter får komma till tals. Detta blir alltså inte möjligt idag på ABF. Det demokratiska utrymmet stryps."

ABF har varje år ett sk "socialistiskt forum" där bla olika diktaturkramare möts. Där skulle också det nybildade solidaritetsorganisationen för Syrien deltagit.
Nu har ABF tagit beslut att inte låta dem tala där.

ABF har sent om sider förstått att en organisation som ytterst sätt gagnar regimen i Syrien  inte bör vara med  men det underliga är ju att ABF låter Cubatrogna fortsätta sin propaganda för Castro-Stalinismen?

Samma personer som finns bakom Afghanistan-solidaritet återfinns i denna Syriengrupp och tidningen Fib öppnar  upp sina spalter. Mönstret känns igen !
Luddiga resonomang där USA utmålas som den värsta folkmördaren i vår tid.
Assad som folkmördare talar man inte om. Den mycket stora   flyktinggruppen viftas bort trots att de flesta flyktingar kan berätta om regimens terror. Osv.

På en punkt har de ändrat taktik, de talar nu om att det finns islamister inom revolutionen , när det gäller Afghanistan ligger man mycket lågt med att berätta något om talibaners försök att återta herraväldet.

När det gäller Syrien så finns det tyvärr små grupper islamister bla från Sverige men de kan aldrig bli ett alibi för att i princip bidraga till ett försvar för regimen Assad!

Regimen Assad kommer att falla och det finns inte en chans för en demokrat att försvara en diktatur av det slaget lika lite som man på något sätt kan sympatisera med diktaturen på Cuba.
Tidningen FiB har ända sedan de kickade chefredaktören som åkte till Kambodja   och skildrade sanningen om Pol-Pot och massmorden befunnit sig på nedre botten vad gäller sanningen.

Det var avskyvärt att tona ner Pol-Pot affären och det är lika avskyvärt att slira på sanningen om vad som händer i tex Syrien med agerandet från det härskande skiktet omkring Assad! 
http://www.aftonbladet.se/debatt/article15860854.ab 

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/varlden/article15854757.ab 

Även inom politiken finns det haverister, i det här fallet är det vänsterns rättshaverister jag talar om! 

Läs denna analys av läget i syrien:http://krigskonster.blogspot.se/2012/11/fas-3-infort-i-syrien.html 

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/aleppo-staden-dar-fronten-frusit-fast_7718560.svd 2 kommentarer:

Anders Romelsjö sa...

Det är bara det att Fredrik Malms uppgifter i Atonbladet 30/11 om Syriensolidaritet inte är korrekta. Malm påstår att mötet ska vara ett hyllningsmöte till Bashar al-Assad. Han ger en helt felaktig bild av Syriensolidaritets ståndpunkter och av artiklar på Syriensolidaritets hemsida. (www.syriensolidaritet.se).
Malms beskrivning stämmer inte alls. Syriensolidaritet är ingen stödorganisation för Assad.
Syriensolidaritets viktigaste paroller är:
* Ett fritt, enat och självständigt Syrien
* Upphäv sanktionerna mot Syrien
* Inget svenskt stöd till krig mot Syrien
Syriensolidaritet stöder FN:s fredsplan, trots alla svårigheter.
Jag återger nedan föreningen Syriensolidaritets uppfattning, som finns i det nya studiehäftet ”Vad händer i Syrien?”
”Inför hotet att Sveriges regering, med stöd av en majoritet av oppositionen i riksdagen, skulle dra in Sverige i ännu ett orättfärdigt angreppskrig under USA:s och Natos ledning startade Föreningen Syriensolidaritet.
Vi menar att det bara finns en väg ut ur krisen i Syrien och det är vapenstillestånd och en förhandlingsprocess, som inte blir lätt. Syrien är en sekulär stat, kanske Mellanösterns enda vid det här laget, ett land med flera religiösa samfund och etniska grupper som måste samsas om makten. Det säger sig självt att motsättningar mellan stora folkgrupper inte kan lösas med militära medel, vilket skulle kunna medföra den ena gruppens övergrepp eller folkmord på den andra eller den andra på den tredje.
Ett maktövertagande i Syrien av de fundamentalistiska grupper som idag driver upproret med utländskt militärt och ekonomiskt stöd skulle med all sannolikhet betyda slutet på den sekulära staten och början på ett allmänt religionskrig. Är det just detta USA och Israel önskar uppnå? En viktig arabstat i totalt kaos, vilket kanske skulle underlätta det militära angrepp på Iran.
I veckan berättade massmedia att al-Qaida värvar rebeller i Sverige medan DN igår berättade att 20 rebeller från Tripolis, Libyen dödades i Syrien. USA-stödda rebeller från extrema politiska organisationer utgör av allt att döma en central del av rebellerna.

hogrelius sa...

På 60-talet när USA hade angripit Vietnam så lancerade dåvarande vpk sitt berömda stöd till både nord och sydvietnam. Kfml och DFFG däremot vägrade detta taskspel och gjorde det enda rätta , utpekade angriparen och ställde sig på folkets sida.Syriensolidaritet gör på samma sätt som vpk. Förmår inte att se vem fienden är och stödjer alltså inte revolutionen mot den ruttna regimen.Samma dag som man läser i Svd att regimen återigen utför krigsbrott genom att bomba sjukhus där många dör så använder Syriensolidaritet spaltutrymme till att i princip försvara regimen!
Jag betackar mig för sådana organisationer idag likaväl som jag betackade mig för vpks synsätt på sextiotalet.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate