fredag, december 14, 2012

Är svenska banker bättre än Eu-banker?

Anders Borg såg till att ställa Sverige utanför bankunionen och de kontrollorgan EU upprättar för storbankerna.
Jag blev inte det minsta förvånad över detta eftersom de nya moderaterna har närmat sig en politik som är så lik en socialdemokratisk så som man kan bli.
I det politiska klimatet i Sverige där vi i princip bara har partier med mycket små skillnader dem emellan så får vi sådana beslut. "Våra " banker är i deras ögon bättre än stora banker nere i Europa, de sköter sig osv. Inte för ett ögonblick tror jag på amsagor om våra giriga banker.
Fegheten hos ledande politiker vad gäller EU har varit ett framträdande drag i alla år , de törs och kan inte driva på med en Europavänlig politik.
Det konservativa svenska folket skulle nog helst vilja ha en "norsk" lösning av EU-frågan. Norge har som bekant skrivit på alla avtal med EU men har ställt sig utanför alla beslut. De sitter passivt bara och tittar på och låter EU sköta politiken. Sverige håller sakta på att ställa sig i samma nivå om det får fortsätta med den inslagna vägen! Vad säger FP om detta?

Svensk massmedia skriver bara om EU:s beslut när de går emot Sverige , aldrig att man framhåller alla de fantastiska beslut som tas bla i miljöfrågor. Positiva journalister som framhåller EU som något bra växer inte på träden precis.
Jag ska ta ett enda exempel bland alla tusen bra som finns. EU tvingade de stora mobiltillverkarna att fixa så att batteriuppladdningssladden  ska passa till alla märken. Praktiskt och bra!

Moderaterna har allt mer ställt sig på samma plattform som engelsk höger som alltid tycker att England är bättre än alla andra länder. Europa finns inte med i bilden på något sätt, viljan till samarbete är inte stor. Vänster och höger hamnar alldeles för ofta på samma sida i Europadebatten.
För övrigt tycker jag fortfarande att Sverige ska bli fullvärdig medlem i NATO också!
Sossar och moderater har rivit ner det svenska försvaret men orkar inte ens att föra en saklig debatt om NATO.
Det är en trist utveckling som för många gör valet av parti i riksdagsvalet nästa gång till ett svårt val!

http://www.dn.se/debatt/svenska-folket-far-betala-for-misslyckad-eu-politik

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hellre-bankunion-an-van-rompuy-union_7757306.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate