onsdag, november 07, 2012

Obama återvald, tack!


Kvinnor, afroamerikaner och låginkomsttagare för Obama, ”vita”, rika och män för Romney. Somliga samhällsgrupper har varit synnerligen tydliga med vart de har sina sympatier.
CNN har gjort en ambitiös sammanställning utifrån vallokalundersökningar och telefonenkäter bland röstande amerikaner. Av den framgår till att böja med att män röstade på Romney nästan lika mycket som kvinnor röstade på Obama – 52 respektive 55 procent.

Det ska bli intressant och se hur homofobpartiet i USA tacklar sitt nederlag. De har konsekvent stött ut stora delar av väljarna från partiet och det var klargörande i morse hur vår statsminister tog ställning för Obama. Per Schlingman satt med i studion inatt och visade sig också positiv till Obama. De anser att rep. har hamnat på en kant lång ut så man kan inte stödja dem.Att låta sig ledas i et
t val med en religiöst trubbig man som i botten är emot tex aborträtten, sjukförsäkringen,homosexuellas rättigheter osv kan bara leda till att man tappar moderna väljare.Att stryka fördomar medhårs drar till sig reaktionära väljare i pensionsåldern och man bygger inte ett parti för framtiden med en sådan inriktning.
http://www.dn.se/nyheter/usa-valet-2012/republikanerna-i-otakt-med-tiden Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate