torsdag, november 15, 2012

Arnstad i DN kommer med påståenden som inte håller måttet!

http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-ett-fascistiskt-parti

Henrik Arnstad säger sig vara historiker i en artikel i DN. Jag vill bara tipsa honom om Göran Häggs bok om Mussolini så kanske han kan börja förstå vad fascism är för något och dess ursprung.
Sovjet-Unionen  och dess vasall DDR missbrukade ordet fascism i tid och otid. De utmålade tex Väst-Tyskland som ett fascistiskt land! De talade alltid om Hitler som fascist vilket han inte var, han och hans rörelse var en socialistiskt nationell rörelse.
Nu går Arnstad alltså ut stenhårt och påstår att det populistiska partiet SD skulle vara fascistiskt. Det finns ju inte en enda grund för detta påstående. Varken historiskt eller deras praktik visar något sådant. Ropandet på vargen i tid och otid är aldrig bra.
Inte ens Svenskarnas parti är ett fascistiskt parti , de är ett typiskt nationalsocialistiskt parti som grundar sina teser på rastillhörighet.

Att vara fientlig till den invandring som pågår gör ju inte en människa eller ett parti automatiskt till fascist. Om man tycker så då får man ju inse att betydligt fler än de ca 8 % som kan tänka sig rösta på SD är "fascister", kanske 25 % av  befolkningen.

Unga människor utan någon historiekunskap brukar skräna om fascister men att en erfaren journalist som Arnstad för samma felaktiga resonomang är faktiskt lite förvånande?

Men,men , det gäller väl att pinka in sitt revir kan jag tänka mig om de kretsar Arnstad tillhör!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate