tisdag, september 18, 2012

Den sorgliga historien i Kortedala!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/uppgifterna-gar-i-sar-i-kortedala_7507226.svd

Folk ropar: ”Sluta, vad håller ni på med!” En man hoppar ner i fontänen för att stoppa misshandeln. Pojkarna flyr men en av dem vänder tillbaka, tar sats och riktar en kraftig spark mot Carl-Erik Cedvanders huvud.

Sparkar mot huvudet ger hjärnskador och dessa skador uppvisas nästan numera i alla misshandelsfall. På film ser man alltid hur förövare sparkar sitt offer, senast igår kväll i serien  Lilyhammer  .
Ungdomar slogs när jag växte upp också men aldrig att jag såg någon sparka någon i huvudet.Troligtvis kommer det här beteendet från filmens värld som så mycket annat.
Ungdomar låter sig påverkas och har man ej heller ett moraliskt kompass som fungerar genom sin uppfostran så händer tyvärr ibland riktigt otäcka saker.

Alla pojkarna gick på Hjällboskolan, några kilometer norr om Kortedala. Några föräldrar till dem utrustade med megafon ropade tillsammans med elever slagord på skolgården mot skolans rektor Peter Holmqvist. De ansåg att han smutskastat pojkarna genom uttalanden i medierna.

Föräldrarna  visar här ett oerhört dåligt omdöme som desutom nog förklarar deras barns sätt att fungera. De har inte givit sina barn kompassen att följa i livet.
Jag minns när min son i ung ålder hade begått brott och jag kom på detta, då tog jag med honom till polisen. De sa då till mig att det var bra gjort  av mig men ack så ovanligt.
Som förälder ger man bästa hjälpen till sitt barn om man tar på allvar vad de gör och inte som de här föräldrarna i Kortedala ger sig på att försvara sina barn och dessutom angripa en rektor som försöker få ordning i skolan.

Händelsen på Kortedala torg har rört upp kraftiga känslor. Det faktum att de sju pojkarna har invandrarbakgrund har dessutom triggat igång främlingsfientliga personer. Näthatet är grovt: ”Peter Mangs var inne på rätt linje. Släpp ut honom!”

Visst är det så att de här killarna kommer från annat land och deras föräldrar har många gånger ett felaktigt "hedersbegrepp" inom sig och de försvarar sina barn på ett galet sätt.Skallet från svenskar som tar till mördaren Mangs visar bara att de är totalt utan hjärna.

Däremot måste en diskussion komma igång över varför dessa killar med invandrarbakgrund kan utföra något så totalt hjärtlöst. Det finns dessutom ett annat perspektiv att diskutera och det är hur våra invandrare och deras barn mår.
Då kommer vi in på hur vårt samhälle misslyckas med att ge dem skola,arbete,språket ibland osv.
I hela landets stora städer brinner det bilar och skolor och upploppen kommer med jämna mellanrum och rent hat mot oss svenskar uppvisas. Ställ den enkla frågan, hur har det  kunnat bli så?
När vi tog hit folk från andra länder på femtiotalet så hade vi annat att erbjuda än idag. Arbete fanns alltid och ungarna gick i skolan och talade ren svenska.Några större motsättningar fanns inte, jag själv har i många år arbetat på en arbetsplats där vi var få svenskar. Aldrig att jag upplevde något av det vi ser och hör idag!

Idag har vi stor arbetslöshet som inte sjunker och bostadsbristen är skriande . Våra studenter har ingenstans att bo för att kunna plugga i lugn och ro. Då talar migationsverket om att 100.000 nya invandrare ska komma hit.Hur tänker då studenterna när de ser dessa nya siffror?

 Samtidigt  utvisar migationsverket en kille därför att han just fyllt 18 år.Han och hans yngre syster har bott här i fyra år och har anpassat sig mycket bra. Varför man inte kan låta honom vara kvar som kan svenska och går i skolan är ju rent idiotiskt när man samtidigt ska ta in nya i mängder.
Det kanske vore på plats att dämpa antalet som släpps in och låta de som finns här få stanna.
Ge alla rätt som finns här att få stanna kvar samt se över reglerna för vår invandringspolitik. Det är ju så uppenbart för de flesta att hela denna politik har kommit till vägs ände!
Börja om från början, sjöng en grupp för många år sedan.

Migrationsverket,regeringen och riksdagen borde samlas och sjunga denna sång samt åtgärda politiken så att den blir bättre, d.v.s färre invandrare!
http://www.expressen.se/gt/tonaringarna-doms-till-ungdomsvard/


  


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate