lördag, juni 30, 2012

Banverket och SJ står maktlösa mot tjuvarna!

"Inte ens järnvägen går fri från kopparkabeltjuvar. För andra gången på två veckor fick tågtrafiken på måndagen stoppas mellan Göteborg och Trollhättan sedan kabel stulits, uppger Göteborgs-Postens nätupplaga.

Stölden skedde vid nya dubbelspåret i Flunbo mellan Nygård och Upphärad.

Det är kabel som används för skyddsjordning och återledning av spänningen i kontaktledningen som stulits. Tåg fick ersättas med bussar.

 Vid förra kabelstölden skadades kretskort i signalanläggningarna och det tog flera dagar att återställa signalsystemet"!

När man går igenom olika tidningar i vårt land så dyker det upp sådana här "kopparstöldsartiklar" överallt.
Tåg står stilla, tåg kan inte avgå när de skall osv.
När jag arbetade i Malmö på ett härberge så fanns det killar som tjänade pengar på kopparstölder för att finansiera sitt missbruk, de gick ut sent på natten och jobbade med dessa stölder tills ljuset kom.

Aldrig någonsin åkte de fast eftersom polisen tydligen inte hade resurser till att bevaka bangårdarna.
Det verkar ju var exakt lika fortfarande trots att det nu rör sig om organiserade ligor som med bil far runt överallt och stölderna orsakar många miljoners förluster varje månad.
Vem köper detta skrot?  Om man kunde täppa till denna handel så var man på gång att få stopp på det hela.

Samvetslösa kriminella slår till överallt i vårt samhälle idag på ett sätt som man inte kunde drömma om för femtio år sedan.
Ofta är det människor som inte känner någon som helst anknytning till vårt land som utför dessa  brott.
De skiter fullkomligt i vad de åstadkommer och det märks ju också på vilka som sitter på våra fängelser idag.
När unga pojkar börjar kasta sten på brandkåren och polisen efter att ha tuttat eld på sin skola i området så förringas detta i tidningarna. Såg idag folk i Tensta som påstod att de gör dessa dåd bara för att de inte har något att göra. Sanningen är ju den att de också skiter i Sverige liksom de grova brottslingarna.
Dessa stenkastare kanske är de som lite längre fram blir de grova kriminella om inte något händer i deras liv som tvingar dem till förändringar.
Skolan och samhället skulle tvingas överallt att ordna sommarjobb så att alla fick vettig sysselsättning åtminstone en månad på sommaren!
Eller så får vi göra som de flesta länderna i Europa, införa tre terminer i skolorna så att man även går i skolan på sommaren.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate