torsdag, juni 07, 2012

Tillämpar Sverige dödsstraff?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sigtunamamma-pa-vag-att-slappas_7257699.svd

Det här kan aldrig vara rätt! Kvinnan har gjort något fruktansvärt och hon befanns vara sjuk när hon utförde morden på sina barn. Var och en av oss förstår detta.
Kvinnan blev dömd till vård och det var ju inget konstigt med det men att utvisa henne efter ett par månaders vård såsom frisk, det håller inte !

För det andra så fruktar hon för sitt liv om hon utvisas till sitt forna land Kenya. Detta vet myndigheterna och det är alltså därför jag ställer frågan :"Tillämpar Sverige dödstraff"?
I det här fallet kanske genom ombud men det är i princip detsamma och det strider mot lagen. Utvisning till länder där man riskerar att dödas får ej ske!

Nu har ju myndigheterna och politikerna i flera fall redan skickat ut folk som har häktats direkt på flygplatsen och förts till fängelse för  tortyr och en mycket oviss framtid.

Denna gång gäller det en sjuk kvinna. Hade hon haft cancer hade de aldrig utvisat henne men nu gäller det psykisk sjukdom och då är man tillbaka hundra år i sin inställning.
På något sätt så undantages psykisk sjukdom från andra "legitima" sjukdomar. Bryta benet är OK, att få tbc är OK men blir du sjuk i psyket så är det nästan fortfarande så att man får skylla sig själv.

Sverige får då och då kritik av både EU och FN över att vi inte följer det som borde vara överordnade lagar, hur kan våra politiker förklara detta?

Stoppa denna utvisning !

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate