måndag, mars 12, 2012

Poliser riskerar att bli ett skämt!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sankta-krav-for-att-bli-polis_6917059.svd

När jag slog på radion i morse och hörde nyheterna och nyheten om att ansökningen till att få polisutbildning även ska ges till ickesvenska medborgare så trodde jag att jag hört fel.
Dessutom sänks kraven till en nivå som ligger oerhört under övriga nordiska länders polisutbildning. Ingen test på sk läsförståelse ska genomföras osv.
Allt det här sammanlagt ger ju inte en bättre poliskår utan nu är det fritt fram för Kling och Klang!

Det kan inte hjälpas men jag får tankar på att man nu friar till Rosengårdsboende unga som inte klarat av skolan!
Allt det här är en sk björntjänst! (Bäst och förklara detta ord eftersom många unga idag tror att ordet björntjänst är något positivt. OBS Ordet betyder att man gör en människa en tjänst som egentligen är negativ för personen och leder fel.)

Har det blivit något fult att kräva att man ska ha klarat av det man ska i skolan? För att kunna sköta ett arbete så måste man ha kunskaper och polisens arbete kräver speciella kunskaper idag. Vi hörde här om dagen att polisers datorkunskaper är på tok för dåliga och att alla måste utbildas och detta är ju raka motsatsen till dagens besked.
För att kunna lära sig datorkunskap så krävs idag både kunskaper i engelska liksom läsförståelse.

Kravet på svenskt medborgarskap anser jag är ett måste i detta yrke eftersom allt annat ger totalt fel signaler.
Vill man av någon anledningen inte bli svensk medborgare så kommer man troligen inte heller att bo kvar i vårt land. Dessutom visar det att man är en intresserad medborgare som bryr sig om Sverige och det bör man som polis verkligen vara.
De senaste åren har så många underliga förslag kommit från olika myndigheter men jag undrar om inte det här förslaget tar priset? 
PS Så läser jag dessa nyheter på nätet och frågan är om inte det här är svaret på sänkt utbildning:


En man som gripits misstänkt för dieselstöld stal polisbilen och körde iväg.
Poliserna lämnades kvar på platsen tillsammans med den gripnes misstänkte kompanjon. Det hela skedde i Gläborg i Munkedal under natten till måndagen.
Den gripne mannen hade placerats i polisbilen medan poliserna kontrollerade den andre mannen. Nycklarna satt i tändningslåset eftersom motorn var igång, tillsammans med blåljuset. En polis skadades i axeln i samband med att bilen stals.
Polisbilen hittades senare övergiven i Tanumshede och polisen söker efter den misstänkte dieseltjuven som kom undan. Kompanjonen fördes till polisstationen i Uddevalla, liksom bilen som ska ha använts vid stölderna.
Under måndagsmorgonen stals även den beslagtagna bilen. Någon tog sig in på polishusgården, startade bilen och körde den genom de låsta grindarna. 


http://www.dn.se/sthlm/bara-polisen-som-skot-vid-guldran 

2 kommentarer:

Kabakov sa...

Vart har du läst att man inte behöver svenskt medborgarskap?

Hogrelius sa...

Svenska dagbladet och Sveriges radio!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate