fredag, mars 16, 2012

Microsoft vs Ubuntu återigen!

Jag har ett par Philips USB-högtalare som är ca tio år gamla men med ett kanonfint ljud i. Tänkte jag på skoj skulle testa det mäktiga Windows 7 och se om de hänger med med drivrutiner. Sagt och gjort.NIX win 7 klarar inte av dessa högtalare.Philips har inga lösningar heller. Nå, hur skulle de gå på senaste versionen av Ubuntu 12.04 Beta?? Startade upp på direkten med alla finesser som finns vad gäller ljudet! Man kan ju tycka det är UNDERLIGT att stora rika bolag som Philips och Microsoft inte kan hålla denna service med fungerande drivrutiner till lite gamla men väl fungerande grejor. Varför sitter folk och göder multikapitalister som MAC och Microsoft när de faktiskt inte ens kommer i närheten av vad som finns på Linux nu för tiden?
Bolaget Canon fungerar på samma sätt och har ett färskt exempel på detta. Har en scanner av lite äldre modell men mycket bra att använda på tex win XP. Finns drivrutiner upp till Vista men sedan är det stopp.Ingen service till Win 7.
De som sitter med en fungerande tex scanner har två val då. Antingen  kasta bort scannern eller att fortsätta med sin gamla dator!
Hur många som drar sig för att köpa ny dator kan man ju bara spekulera i.
Nu sitter jag och spelar musik på min Spotfy och använder naturligtvis Ubuntu och dessa gamla fina USB-högtalare som det inte är det minsta fel på. Felet i vårt samhälle är att allt går ut på att kastas och nytt ska köpas!
Detta KAN VI INTE FORTSÄTTA MED!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate