fredag, mars 15, 2024

Varför använder så många journalister material från Hamas?

 Då mördade terrorister från Hamas mer än 1 200 israeler, de flesta civila. Sedan dess har mer än 30 000 palestinier, de flesta kvinnor och barn, har dödats i Israels krig mot Hamas i Gaza, enligt det Hamaskontrollerade hälsodepartementet." Arne Lapidus i Dagen .

Igår så hade Expressen ett stort uppslag  vilket mynnade ut med samma siffror där just kvinnor och barn påstods vara offren.

Svt och SR har också gång på gång lagt ut dessa siffror från vad de kallar "hälsodepartementet i Gaza"!

Hur i herrans namn kan någon mitt i ett krig bara publicera uppgifter från den ena sidan och totalt vägra att lyssna på vad Israel säger ?

Har inte massmedia lärt något från alla andra krig att man aldrig kan enbart lyssna på en part i kriget.

DET är bara lata och dåliga journalister som gör på detta sätt.

Jag minns en reporter mitt under Vietnamkriget som berättade att de flesta sk reportrar satt på olika krogar i Saigon och söp innan de sökte upp en telefon och ringde in senaste nyheten om kriget dvs ofta skvaller och inte sanna uppgifter.

De som förmedlade vad de såg tex Song My massakern låg ofta illa till efteråt.

Är rädslan så stor idag att arabvärlden ska stänga den redan igenbommade dörren, om man förhåller sig till nuvarande krig som Hamas startade med massakern , som viftas bort av dem och dess gelikar?

I tex London väller hundratusentals Hamasanhängare fram och Gud nåde den som opponerar sig mot dessa antisemiter! Samma i våra storstäder!

Att den kristna tidningen Dagen använder sig av Hamassiffror tycker jag är bedrövligt! Jag förväntar mig en annan försiktigare hållning när det gäller förövarens uppgifter!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate