tisdag, mars 19, 2024

David Lega rapporterar fr EU!

 


UNRWA VÄGRAR MÖTA TERROR-ANKLAGELSERNA!
 
Många och grova är anklagelserna som riktats mot FN:s hjälporganisation för palestinaflyktingar (UNRWA). Biståndsminister Johan Forssell har fått rapporter om att nödhjälpen som skickas till Gaza stjäls och säljs på svarta marknaden.
 Flera medarbetare fick sparken för att de medverkat i Hamas terrorattack den sjunde oktober. I offentliga chattar firade hundratals UNRWA-anställda massmordet på judar i oktober. Under UNRWA:s huvudkontor i Gaza har Israel upptäckt ett Hamas-högkvarter, som använder sig av UNRWA:s el. För att nämna några exempel.
 
Jag är ordförande för den arbetsgrupp som i Europaparlamentet granskar ”externa finansieringsinstrument”, alltså alla utrikesfonder och bistånd. I dag höll jag i ett möte om EU:s bistånd till UNRWA. EU är den största givaren till UNRWA och Sverige är den tredje största givaren bland enskilda länder. Det handlar om miljarder kronor - och det är fortfarande oklart hur mycket av dessa pengar som har använts till terrorism.
Gång på gång avslöjas hur dessa biståndspengar – som ju ska hjälpa den palestinska civilbefolkningen – hamnat i fickorna på terrorister istället. Missförstå mig inte. Det är mycket viktigt att vi på bästa sätt hjälper det palestinska folket som lider oerhört, men det får inte hindra samtalet om vad det bästa sättet är.
 
Till dagens möte hade jag kallat UNRWA och UN Watch, den organisation som utrett och hittat mest bevis om UNRWA:s terrorkopplingar. UNRWA tackade nej till att delta.
 Det är upprörande att UNRWA vägrar komma och svara på frågor från oss som är folkvalda till den institution som utgör deras största givare.
Men inte bara det.
 Vänstergrupperna i parlamentet ville få mig att ställa in mötet! När det inte lyckades begärde de att mötet skulle hållas bakom lyckta dörrar och inte livestreamas online, såsom de flesta av mötena i Europaparlamentet. Jag förstår inte varför denna diskussion ska hållas hemlig - jag tycker att europeiska skattebetalare har rätt att höra diskussionen om UNRWA. Mötet hölls bakom lyckta dörrar, men det var inte tillräckligt för mina vänsterkollegor som istället valde att komma till mötet enbart för att protestera mot att mötet hölls överhuvudtaget för att sedan gå därifrån i en ”bojkott”.
 
Jag tycker att detta beteende är både ovärdigt en demokrati och respektlöst mot våra väljare och de skattebetalare som varje månad inte bara finansierar UNRWA, utan som också betalar våra löner.
 Jag själv försöker att möta även de som inte tycker som jag och diskutera frågor även när ämnet är svårt eller känsligt. Jag kommer aldrig att tveka när det gäller att utvärdera EU:s bistånd eller hur några andra pengar används. 
 
Det är en viktig del av vårt uppdrag, och jag beklagar att vänsterpartister, miljöpartister och socialdemokrater inte har samma syn på uppdraget.
Här kan ni läsa en av UN Watch rapporter med fruktansvärda avslöjanden: https://unwatch.org/unrwa-terrorgram/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate