lördag, februari 26, 2022

Långa sändningar men mest tomt snack på SVT!

 Här får man bättre inblick i vad som händer!https://cornucopia.se/2022/02/uppdateras-ryskt-nattanfall-mot-kyjiv-stoppat-i-gatustrider-tva-ryska-luftlandsattningsflygplan-nedskjutna-ryska-plundringar-efter-mat-och-bransle/ 

De som bara håller tillgodo med svensk televison får inga djupare kunskaper om varken historia eller vad som egentligen händer idag i tex Ukraina.

Att Putin hastigt skulle ha blivit förändrad mentalt är ju bara snack i tomma luften. De som i många år följt rysk politik vet ju hur Putin tog greppet om statsapparaten på ett tidigt stadium. Dödandet av motståndare till Putins envälde är ju väl känt sedan åratal. Fängelserna har ju stadigt fyllts på med människor vilka ej står upp för diktatorn!

Desinformation har ju spridits i mer än 20 år och i varje land finns dessa Putinister vilka bidrar med propagandan. 

Att lägga ner kärnkraften i Tyskland och Sverige har ju tjänat Ryssland väl. Nu sitter halva Europa med skägget i brevlådan och är beroende av bla gas från Ryssland.

De som agerat för avvecklandet av försvaret både här och som i Tyskland har bara gått den väg som Putin uppskattar ! 

I Sverige var det sossar och moderater som förstörde svenskt försvar.

Att Ukraina har utsatts för Putins överfall borde ha kunnat stoppats tidigt. Underrättelsetjänsterna i flera länder måste ha haft kunskap på ett tidigt stadium vad som var på gång. Ukraina borde fått hjälp både med vapen och "instruktörer" från andra länder och då menar jag att trupp från andra länder borde funnits på plats plus ett avtal med NATO! Detta hade troligen stoppat Putins planer!

Nu hotar Putin både Sverige och Finland med åtgärder om ansökan om medlemskap i Nato lämnas in. Det är så uselt av Ryssland att lägga sig i andra länders inre angelägenheter!

Man kan ju undra vad för något Putin kan tänka sig göra för något vad gäller Sverige och Finland?

Det brukar sägas att historien upprepar sig och visst finns det likheter med hur Nazityskland hotade Sverige med olika åtgärder!

Glädjande är dock att se hur många människor i Ryssland vågar att gå ut på gator och torg och visa sin motvilja mot detta vedervärdiga krig.






Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate