torsdag, februari 10, 2022

Jonas Andersson i Skellefteå fyller 50 idag!

 


Jag är inte medlem i SD om någon skulle tro detta när de ser att jag hyllar Jonas  så här. Men jag har nu följt honom i ett par år med sitt agerande i riksdagen.

Han är en av de inom SD som är förnuftig och tänkande,fötterna på jorden!

När någon försöker brunsmeta honom så är detta bara förtal och inget annat. Han är lika bra demokrat som någon annan! 

Men jag ska snacka lite om år 1972 då han föddes för exakt 50 år sedan.


1972 i Eskilstuna ses jag i Enhet Solidaritet med höjd näve! Det skiljer alltså hela 30 år mellan mig och Jonas och det innebär att jag står på helt andra ben mot honom. 

Min generation vilken var med om det hemska kriget i Vietnam och blev politiskt engagerade hårt omkring detta elände. MEN det förde också med sig att vi började intressera oss  för vad som hände i vårt land också.

Fackligt arbete i åratal! Men det blev nederlag också, vi kämpade för att det moderna stålverket på Nyby Bruk skulle vara kvar. Åkte upp till riksdagen och träffade många från olika partier där vi förde fram vår sak. Förgäves!
Jag antar att Jonas har sina erfarenheter från arbetslivet med sig också,det är ju så vi ofta formas. Olika händelser i livet, privat och i arbetet!
Vad jag har lärt mig är att man ska kunna samtala med alla demokrater, inte utestänga någon!
Att jag lämnade vänstern för rätt länge sedan beror bla. på vänsterns oförmåga just att tala och behandla människor lika.
När vänsteranhängare använde våld både mot polis och andra politiska aktivister , då insåg jag att de inte var mina bundsförvanter för ett bättre Sverige!
Vänsterns hyllningar under årens lopp till olika diktaturer med deras förbud av alla slag, straff och fängelser förskräcker också.
När vi hurrade när DDR -muren revs så såg vi andra reaktioner hos många inom vänstern.
SD och dess medlemmar och aktivister har allt för många gånger råkat ut för ren förföljelse ,ja, tom . misshandel. Sådant kan man aldrig acceptera i en rättsstat.
Om man är demokrat så måste man ta avstånd från allt sådant som tillhör diktaturstaternas agerande!
Men slutligen, ett hurra för Jonas Andersson i Skellefteå!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate