torsdag, november 18, 2021

Två kristna tidningar!

 

Här ligger de sida vid sida, Världen Idag och Dagen!

Ledarsidorna uppslagna. Världen idag tar upp om covid-vaccineringarna och om Anderssons möda att få bli statsminister. 

Dagen tar upp interna kristna spörsmål som huvudledare,

För mig som står utanför alla församlingar och kristna kyrkor så är Världen Idag mer intressant eftersom de har mer fokus på vad som händer i världen och Sverige.

Världen idag har också ett klart ställningstagande för Israel med inträngande redogörelser över vad som händer och varför.

Dagen har idag ett reportage från Linköping där de uppmärksammar de skjutningar som skett. Detta är ju bra men när jag läst hela reportaget med intervju med en boende (som naturligtvis är fd pastor) så ger jag åtminstone upp en suck .

Varför? Jo, allt andas uppgivenhet och slutar med att det enda som återstår är att be böner till Gud!

Inte det minsta försök till att förklara varför Sverige idag ser ut som det gör. Nej , istället lägger man ut ett bibelcitat ,som ofta återkommer på de olika utgåvorna, där det förklaras att man måste ta hand om den hungriga,törstiga och bostadslösa!

När Världen idag många gånger konstaterar att ett land kan inte styras med "låt gå politik" exempelvis med invandringen så biter sig Dagen fast vid att vi "måste öppna våra hjärtan"!

Jag brukar säga att om Sverige skulle styras så som Dagen vill då skulle vi gå under. Invandring liksom så mycket annat i ett samhälle måste skötas varsamt.Ett land kan inte och ska inte få storhetsvansinne och bli världsmästare i att ta emot människor från andra länder. Det räcker att Sverige har blivit Europamästare i dödsskjutningar!


Det står minst 60 miljoner fattiga ute i världen och väntar på att vilja komma hit! När för många arbetslösa och för många dåliga skolor finns då ska man nog bromsa ordentligt!


För mig blir då Världen idag det förnuftiga valet till skillnad mot Dagens recept.

Även som kristen måste man kunna sätta ner foten och säga nej.

Det finns en typ av kristen pacifism som är förödande,de går så långt som att de tom. anser att kampen mot Hitler med vapen var fel.

Denna inställning drabbade folken i områden som IS tog över. Ingen ville hjälpa tex kurderna i deras kamp mot islamisterna. Här i landet har man dessvärre också hjälpt islamismen att utbreda sig. Där har både frikyrkor och särskilt sv kyrkan felat.  Fientliga handlingar mot Israel har uppmuntrats från många kristna vilka inte har tagit avstånd från den sk bojkottrörelsen ! (Antisemitisk enligt många)

ATT kristna jämställer islam med kristendomen som lära blir ju helt fel.

För mig är islam en villolära vilken predikar våld och apartheid mellan kvinnor och män!


Att lägga sig platt för denna lära som nu sker i Sverige är mycket oroväckande.

Brödraskapets taktik är ju att infiltrera och använda sig av nyttiga idioter!


Om detta borde kristna tidningar skriva mer allra helst Dagen vilken har svårt att ta ställning i dessa frågor.





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate