måndag, oktober 14, 2019

Några dagar i Rom!

Först och främst vill jag framhålla att i Rom kommer man inte undan historien! Och,tack och lov för detta!
Minnen från forna tider finns överallt,tusentals år bakåt. När jag såg alla byster av människor vilka funnits före kristus födelse så känner jag vördnad.
Kristendomen kom till Rom med Petrus vilken är begravd under Petruskyrkan,denne mäktiga och sevärda byggnad. Människor från hela världen samlas där varje dag i stora skaror. Pilgrimer från hela världen var på plats när vi hade lyckan att få vara med på ett stort möte med Påven! DET kändes stort!
Vi var inne i fler stora kyrkor och beundrade den prakt och skönhet vilken finns. Enligt den katolska uppfattningen ska Guds hus vara vackert!
Baksidan i Rom är bilismen , den är mer än fruktansvärd och ambulanserna åkte hela dygnet med tjutande sirener .Mycket störande för natt sömnen!
Annat vilket verkligen är dåligt är underhållet på allt från trottoarer till gator! Att köra rullstol är en svår uppgift ! Vi talade med några som sa att pengarna var slut i staden.Samma sak med alla sopor överallt som stank i värmen.(25 plus på dagarna trots oktober)
Förfallet var påträngande på många ställen och det är sorgligt att se i denna vackra stad.
En sak vilken Italien har tagit på allvar är risken för terrorism. De har mobiliserat krigsmakten till att hålla vakt överallt där människor samlas. Poliser fanns också överallt och det kändes tryggt att se!
Vi åkte en del taxi och särskilt en tur minns jag för alltid. En glad förare som skämtade med oss och till slut blev det allsång i taxin med låtar från Italien. Så vi skrattade tillsammans! Han gillade oss, sa han !
Ett skönt minne att ta med sig hem.
PS Vi fick så god mat på särskilt en krog inne i stan,mums!













Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate