lördag, mars 17, 2018

Bostadspolitiken är en skamfläck för de rödgröna!

Det brukar ju heta att man lär av historien eller hur? Men de rödgröna är totalt döva och blinda inför sin egen historia. Vägrar att lära om det som hände på sextiotalet när de stora miljonbyggena satte igång och vad som sedan hände med dessa bostadsområden.
All forskning visar entydigt hur människor som tvingas att bo i sådana områden börjar må dåligt. Det räcker inte att bara få tak över huvudet, miljön betyder så mycket för att man ska må bra.
Alla dessa täta ,stora områden likt Rinkeby eller Rosengård , där frodas eländet trots att de boende verkligen får kämpa med sin vardag.
Alla vet idag hur det är ställt med dessa "no-go-områden" , det är bara de ideologiskt blinda som förnekar hur det är ställt.Såvitt jag vet bor nästan aldrig dagens eller gårdagens beslutsfattare i dessa områden,de åker dit ibland och valtalar och ger nya löften om bidrag för att köpa de boendes röster.Ofta lyckas man också, i Rosengård lägger ca 80 % av väljarna sin röst på sossarna.
I Hökar ängen bygger man nu stora hus, tätt intill tunnelbanan och tätt intill annan bebyggelse.
Fula grå hus som påminner om de hus som byggdes i forna DDR!
Värre är att på andra sidan tunnelbanan ska man nu också börja spränga och bygga ännu fler höghus. Anne träffade en dam som bodde i ett av de gamla husen och hon ville inte bo kvar nu när träden ska kapas. Bäst att sälja och flytta ,tyckte hon!
Att vara mallig över x antal hus som byggs är ju galet eftersom man inte bryr sig om varken hur de ser ut eller var de placeras. Vittnar bara om obegåvade politiker, dessutom ger jag inte mycket för vår tids arkitekter heller.
De förfular bara för att få bygga. Se på de bilder jag lägger ut här och inse att hela utvecklingen håller på att gå fel!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate