onsdag, november 29, 2017

Ställ problemet rakt upp på bordet!

Så har jag sagt i åratal nu omkring de problem Sverige har i sina olika förorter i allt från skolan till de kriminella sk nätverken.
Kan man inte förmå sig att tala i klartext om vilka de är som strular på alla sätt då kan man inte heller egentligen göra något åt det som händer. Vi har nu under en lång period i svensk historia fått se hur kriminaliteten sprider sig i landet.
Kvällen avsnitt i Uppdrag granskning var intressant och där sas följande : "Sverige har fått kritik både av FN och Europarådet för att begreppet ras har tagits bort ur diskrimineringslagen.
– När jag kommer utomlands och pratar med andra forskare tror de att jag är knäpp i huvudet så då får jag förklara vad etnicitet är, från ett svenskt perspektiv. Att det handlar om rasdiskriminering, säger Eva Schömer, forskare.
Eftersom Sverige inte använder termen ras finns det ingen statistik eller diskrimineringsdata över vem som definierar sig som svart. Och det är omöjligt att säga om personer på grund av sin hudfärg blir mer eller mindre diskriminerade idag, än för tio år sedan.
Det är väldigt konstigt att använda etnicitet när det finns etablerade begrepp, menar Eva Schömer, professor i rättsvetenskap vid Linnéuniversitetet och docent i rättssociologi vid Lunds universitet.
– Etnisk diskriminering är en problematisk term. I EU-rätten pratar man om rasdiskriminering, det gör man även i USA.

Svarta i underläge i Storbritannien

Storbritannien har nyligen gjort en undersökning över rasdiskrimineringen i landet. Rapporten släpptes i oktober.
– Resultatet var chockerande. Man hamnade i underläge när det gäller skola, vård, boende, rättssystem. Ja, inom alla områden av samhället inverkade hudfärgen negativt. Och om man inte granskar det, blottlägger det, då kan man inte åtgärda det, säger Simon Woolley till Uppdrag granskning.
Han är vd på Operation Black Vote och före detta kommissionär för mänskliga rättigheter.
Tror du att det är likadant i Sverige?
– Det är jag övertygad om. Det är likadant över hela Europa och i USA. Varför skulle Sverige vara undantaget?

Stoppas fem gånger oftare

Victor Olisa är polisöverindendent vid Metropolitan police vid Scotland Yard. Han har svårt att tänka sig att polisen skulle klara sitt arbete mot diskriminering, om de inte hade tillgång till den slags data som man har tillgång till i Storbritannien.
– Svarta blir stoppade fem gånger oftare än vita. När man ser de siffrorna undrar man såklart varför det är sån skillnad. Då studerar man orsakerna. Vi gick igenom en hel rad förklaringar: Berodde det på tidpunkten, var det fler svarta ute när det var poliskontroller? Men vi hittade ingen förklaring som var tillräckligt övertygande.

Bedömningssvårigheter

Sverige har fått kritik från Europarådets kommission mot rasism och intolerans (ECRI) och FN:s kommitté för medborgerliga och politiska rättigheter som konstaterar ”att ordet ras har tagits bort i den nya diskrimineringslagen och i regeringsformen, vilket kan leda till svårigheter att bedöma och behandla anmälningar om rasdiskriminering och därmed förhindra möjlighet till rättslig prövning.”
Riksdag och regering har genom åren i olika sammanhang uttalat att man inte bör använda ordet ras om människor i författningar, eftersom det inte finns någon vetenskaplig grund för att dela in människor i raser. Begreppet har fasats ur regeringsformen och diskrimineringslagen i Sverige.
– Rasismen vill vi bekämpa, och i rasismen är grunden att det finns olika mänskliga raser. Då ska inte en lagstiftning innehålla ordet ras, när vi faktiskt menar att det finns inte olika raser, sa dåvarande integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i Rapport inför en utredning om rasbegreppet i lagen 2014.  
Om termen ska bort ur samtliga svenska lagar är inte avgjort. "
De exempel man fick se och höra från det vardagliga livet visar att rasister är rena rama dumskallarna.Otrevliga människor med en syn på andra som är så futtig men något som jag också reagerade på var att när tex barn på bussen blev attackerade av en man så fick de ingen hjälp av de flesta andra på bussen.Jag har ju själv upplevt detta med denna fullkomligt häpnadsväckande fegheten hos andra. De säger inget,de flyttar på sig istället.
Bussföraren gör ingenting!
Det är så illa och barn som utsätts för dessa ynkliga rasister far så illa i sitt psyke, det ska inte behöva hända men den som såg Uppdrag granskning inser rätt snart att denna vardagsrasism finns överallt.
Fel politik i det här landet sedan 50 år har bidragit till att det ser ut som det gör och tyvärr ser åtminstone inte jag någon förbättring i sikte,tvärtom!
Mina idoler i hela mitt liv ända sedan 1954-55 är dessa tre hjältar inom jazzen.De har suttit på mina väggar i hela mitt liv som vuxen! Hos mig är inga rasister välkomna! Dessa futtiga individer kan tala med sin egen spegelbild och hålla mun i övriga sammanhang!
Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate