måndag, november 20, 2017

Richard Dawkins fick en fråga!

"Är det din uppfattning att du har varit sårande mot islam?
– Inte mot enskilda muslimer. Min huvudpoäng, som jag gjorde till KPFA, är att det främst är individuella muslimer som faller offer för islam. Kanske allra främst muslimska kvinnor och homosexuella muslimer, för att nämna två grupper. Men också alla de som förhindras att bara njuta av livet – av dans, musik eller något så oskyldigt som att flyga drake. Att ha roligt är förbjudet, enligt extrema islamister och deras regimer.
”Detta är en märkvärdig tendens inom vänstern, man väljer hellre islamisternas sida även när det går rakt emot deras djupaste övertygelser om kvinnors eller homosexuellas rättigheter.”
– Så nej, jag skulle inte använda ordet sårande, men jag har sagt negativa saker om islam, i synnerhet om islamister. Men jag har verkligen inte sagt något negativt om individuella muslimer, för vilka jag har den största sympati just för att de är de främsta offren för islam." Svd!
– Jag är djupt chockerad över den här trenden inom vänstern. För att ta ett exempel: i Storbritannien har Maryam Namazie, som är en feministisk ex-muslim, blivit förhindrad att tala, eller överröstad, av islamister som i detta backas upp av feminister. Namazie har kämpat hela sitt liv för kvinnors rättigheter i islamska teokratier. Borde inte feminister av alla människor vara sympatiskt inställda till en person som Maryam Namazie?
– Detta är en märkvärdig tendens inom vänstern, man väljer hellre islamisternas sida även när det går rakt emot deras djupaste övertygelser om kvinnors eller homosexuellas rättigheter."

Ja, det här har blivit en gåta för mig.Den vänster jag tillhörde på 60-70-talet tog ställning mot ALL form av vidskepelse. Hur kunde vänstern köra så fruktansvärt ner i diket?
Idag förmår man inte ens att kunna betrakta alla människor som likvärdiga utan skiljer ut männen (vita) på ett sätt som för tankarna till nationalsocialisternas politik,
Är det så att dagens vänster har utan att själva ha förstått detta närmat sig nationalsocialistiskt tänkande?
Islamisterna tar för sig i alla samhällen idag och kräver särlösningar vilka är främmande för demokratin. De vill inte inlemmas i våra samhällen!
Så kan vi inte bygga vårt samhälle utan måste sätta ner foten på alla plan .




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate