onsdag, augusti 09, 2017

Mycket höga summor läcker ut till kriminella!

https://www.svd.se/f-kassans-facit-nara-4-miljarder-till-fuskbolag
Jag har flera gånger tittat på dessa kriminella nätverk vilka utger sig för att vara seriösa bolag. Södertäljehärvan är ju välkänd och de ansvariga är dömda till långa straff.
I södra Sverige har det pågått sedan lång tid rena rama vilda västern med hela familjer inblandade. Bolag bildas och någon påstås vara sjuk. Ickeseriösa läkare skriver intyg och får väl bra betalt från våra skattepengar.Till 90% så är det invandrare inblandade vilket framgår i de domar som finns att tillgå, i övrigt så talas det aldrig i de olika tidningarna om detta fenomen.
Svenska Dagbladet har en längre tid rotat i dessa affärer och detta är välgörande och bidrar till att sätta tumskruvarna på politiker och tjänstemän.
Det rör sig troligen om belopp  i 4 miljarders-klassen vilka har gått direkt i fickan hos kriminella.
Nu har FK stoppat ca 15 bolag och betalar ej längre ut pengar till dem.
Men jag skulle också vilja ha en diskussion om det här att det är så många från andra länder som har ägnat sig åt detta svindleri utan minsta hämningar. Är det måhända att de inte bryr sig ett dugg om landet Sverige och dess innevånare? Sämre moral? Skrattar de åt oss därför att vi är så jävla dumma i huvudet och bjuder på pengar i alla former?
När man väljer vilket land man vill  komma till när man sticker från sitt hemland så kanske "amerikabreven" spelar stor roll. Släkt och vänner kanske befinner  sig i "guldlandet" och berättar om alla bidrag som finns att få.
Jag minns när jag arbetade på "soss" i Malmö att de som var nyanlända och som fått en bostad kunde komma upp till oss och få en check på 10.000 kronor (1997) till nya möbler på IKEA.
Jag reagerade på detta eftersom en svensk som fått bostad fick klara sig själv ofta med begagnade möbler och betalning ur egen ficka.
Hela detta regelverk och hur lätt man kan bluffa våra myndigheter sprids ju på nätet bland många idag och tacka fan för att de helst vill komma till "landet brunsås"!
Så här står det bla i Svd: "Redan 2015 skrev Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler på SvD Debatt om att det är ”oacceptabelt” att pengar går ”rakt ner i fuskarnas fickor”.
Det var ungefär en månad efter att hon efterträtt nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson. Det är först med den nya ledningen som man på allvar börjat stoppa utbetalningen till kriminella assistansbolag.
– Tidigare så gjordes bedömningen att vi skulle invänta den juridiska processen efter en anmälan till IVO eller polisen, eftersom det är ett stort ingrepp att stoppa utbetalningen till bolag som då kan gå i konkurs. Men nu anser vi att vi måste använda alla medel vi kan för att få bort oseriösa aktörer, säger Linus Nordenskär."

Återigen denne Dan Eliasson , den gubben sticker upp överallt under årens lopp. Man kan undra varför ? 
Nå , läs hela artikelserien och ta dig en funderare över vårt land och tänk efter att det fattas pengar både i sjukvården och pengar till högre löner för hårt arbetande poliser tex.
Pengarna går åt till annat så att säga! ( Man har bantat antalet sjuksängar i Sverige med ca 10.000 platser pga av bristande ekonomi)
Men svenska debattörer, allra helst på vänsterkanten, föredrar att snacka en massa om om privata personer och vad de ev. har gjort på sina fester!
Hur vore det om debatten äntligen kunde börja handla om väsentligt viktigare skeenden  i det svenska samhället?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate