tisdag, november 18, 2014

Vad är sambandet?

Antalet människor som dödades i terrorattacker under förra året var nästan 18 000 vilket är en ökning med över 60 procent jämfört med 2012.


Det visar nya siffror från Institute for Economics and Peace som varje år sammanställer Global Terrorism Index till brittiska BBC.
– Jag vill inte förutspå utgången för 2014, men jag har verkligen svårt att se någon förbättring, säger Steve Killelea på tankesmedjan, till BBC.
80 procent av terrordåden skedde i Irak, Afghanistan, Pakistan, Nigeria och Syrien.

Tidigt i morse så utfördes ytterligare ett terrordåd utfört av islamister och detta är genomgående för nästan alla terrordåd.
Samtliga länder som toppar siffrorna med dödsoffer är muslimska länder och islamisterna väljer ut sina offer från delar av befolkningen som har "fel" religion. Döden drabbar  allt från muslimer till kristna, bödlarna leker Gud och bestämmer över liv och död.
Tyvärr så verkar inte så många bry sig än i vårt land men betänk att 18.000 människor är döda efter ett år och det är ju en hel liten svensk stads befolkning som är mördad. Var är de stora protesterna?
Regeringens erkännande av Hamas och Palestina  kommer verkligen på fel tidpunkt och uppmuntar till ännu mer våld oavsett vad presidenten Abbas säger. Hamas som är deras regeringsbröder hyllar ju terror mot judar och gjorde även så idag efter de hemska morden i synagogan i morse.
Frågan som jag alltid tjatar om är ju om det är något grundläggande fel i den muslimska läran eftersom terrorvåldet nästan uteslutande sker i muslimska länder? Finns våldet inkapslat i koranen?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6021123

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Translate